Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Στον παχύ "ίσκιο" του εθελοντισμού

"Δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στο καθαρισμό του δάσους από τους κυρίους του ΣΠΑΠ", υποστηρίζει πάντως κατηγορηματικά αναγνώστης του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ από τα Μελίσσια. Ισχυρίζεται επίσης πως όχι μόνο δεν έκοψαν ξερόχορτα και δεν απομάκρυναν σκουπίδια οι κ.κ. της φωτογραφίας που φορούσαν γιλέκα του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά αντιθέτως είχαν πιάσει τον καλύτερο ίσκιο και έπιναν το καφεδάκι τους ... Μόλις τελείωσαν δε τον καφέ τους, φωτογραφήθηκαν από τις εφημερίδες και τις κάμερες, τελείωσαν το καθήκον τους και αναχώρησαν στις 10:30" !!!
H επιστολή έχει ως εξής:
"Κύριε Διευθυντά, διάβασα σήμερα ένα δελτίο τύπου του ΣΠΑΠ, που αφορούσε την συμμετοχή των εθελοντών του, στο καθαρισμό του δάσους στο νοσοκομείο Παπαδημητρίου από το Δήμο Πεντέλης.
Θάθελα να σας ενημερώσω, ήμασταν παρόντες με ένα φίλο μου, ότι δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στο καθαρισμό του δάσους από τους κυρίους του ΣΠΑΠ. Ούτε σκουπίδια απομάκρυναν, ούτε ξερά χόρτα έκοψαν, γιατί απλούστατα οι 4-5 κύριοι οι οποίοι φορούσαν γιλέκα του Δήμου Αμαρουσίου, είχαν πιάσει τον καλύτερο ίσκιο και έπιναν το καφεδάκι τους. Σημειωτέον ήρθαν στο σημείο συνάντησης γύρω στις 9.30 με την ησυχία τους, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εθελοντές οι οποίοι είχαν ξεκινήσει από τις 8 το πρωί, και γι΄ αυτό τελείωσαν περίπου στις 12.00 μμ . Προφανώς τηρούν με ευλάβεια το ωράριο του "ατσαλάκωτου" Δημάρχου κ. Πατούλη.
Μόλις τελείωσαν τον καφέ τους φωτογραφήθηκαν από τις εφημερίδες και τις κάμερες, τελείωσαν το καθήκον τους και αναχώρησαν στις 10.30.
Ο κύριος ο οποίος τους συνόδευε έκανε και τις δηλώσεις τις οποίες δημοσιεύετε.
Θεωρώ αν μη τι άλλο, ότι ανακοινώσεις αυτής της λογικής υποτιμούν την νοημοσύνη μας και προσβάλλουν τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.
Αν ο ατσαλάκωτος κύριος Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και δήμαρχος Αμαρουσίου, νομίζει ότι προβάλλεται το έργο του, περιφέροντας μερικούς υπαλλήλους του από δράση σε δράση είναι μακρά νυχτωμένος. Οι πολίτες πλέον δεν είναι θεατές των γεγονότων, έχουν ενημέρωση χάριν τόσο στην δική σας προσπάθεια ,όσο και των συναδέλφων σας και έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες.
Αλλοίμονο αν περιμέναμε τέτοιου είδους εθελοντές να είναι οι υπεύθυνοι πυροπροστασίας της πόλης μας. Αλήθεια που ήταν οι εθελοντές από το Μαρούσι και ο ατσαλάκωτος κ. Πατούλης το 2007 και το 2009 όταν καιγότανε η Πεντέλη και όλη η Αττική? Δεν τον είδε καμία κάμερα και κανένας φωτογράφος τον κ. Πατούλη ? Σε αντίθεση βέβαια με σήμερα που έχει άποψη επί παντός επιστητού και οι κάμερες απαθανατίζουν έργα και ημέρες του κ. Πατούλη.
Εδώ δεν μπορεί να βάλει τάξη στο δήμο του, έχει το προνόμιο να είναι 3ος δήμος στην επικράτεια με τα περισσότερα χρέη και θέλει προεδριλίκια και φανφάρες για το περιβάλλον?
Κύριε Διευθυντά οι δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές στιγμές που βιώνουμε όλοι, επιβάλλουν να αναδεικνύουμε πολιτικούς των οποίων η πολιτική διαδρομή τους είναι ταυτισμένη με την αξιοκρατία, τον σεβασμό στον πολίτη , την διαφάνεια, την εργατικότητα και να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Να παραδώσουν την φλόγα της ανθρωπιάς, του εθελοντισμού, της προσφοράς και της αγάπης για τον συνάνθρωπο. Αμοιβή τους το βλέμμα των μικρών παιδιών και το θερμό σφίξιμο του χεριού από ώριμους πολίτες. Και ειλικρινά υπάρχουν τέτοιοι πολιτικοί!
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία
Οδυσσέας Βελ.
Μελίσσια 27/7/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου