Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Σκουρλέτης κατά Δήμων για τους συμβασιούχους: «Ερμηνεύουν όπως θέλουν το νόμο»

Αιχμές κατά ορισμένων Δήμων της χώρας, που όπως είπε με πολιτική σκοπιμότητα, προσπαθούν να ερμηνεύσουν κατά το δοκούν τη ρύθμιση για τους συμβασιούχους (όσοι πήραν παράταση ως τα τέλη 17’), άφησε από τη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Θοδώρας Μεγαλοοικονόμου, ο υπουργός αναφέρθηκε σε εργαζόμενους σε δήμους που παρά την ανανέωση της σύμβασής τους, παραμένουν απλήρωτοι για τέσσερις περίπου μήνες.
«Υπάρχουν ίδιες περιπτώσεις με διαφορετική αντιμετώπιση από τους επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Κάτι δε πάει καλά!», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός αναφερόμενος στο γεγονός πως επίτροποι δεν δέχονται να εγκρίνουν τις καταβολές προς τους υπαλλήλους.
Ακόμα, σημείωσε πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται συγκεκριμένη πρόταση που θα παρουσιάσει στα υπόλοιπα κόμματα προσδοκώντας συναίνεση προκειμένου ν’ αλλάξει η κατάσταση.
Από τη πλευρά της η βουλευτής της ΕΚ, είπε πως υπάρχουν Δήμοι που δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη να πληρώσουν τους συμβασιούχους, λόγω της επιφύλαξης που εκφράζει το Ελεγκτικό Συνέδριο. 
«Φοβούνται ότι θα παρανομήσουν», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τον υπουργό ουσιαστικά ν' αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη για να βοηθήσει τους δήμους.
                                               ΠΗΓΗ:newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου