Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Ν.Ε.Β.Α του ΣΥ.ΡΙΖ.Α:«Να ενισχυθεί το ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ & να διατηρηθεί ο δημόσιος έλεγχος»

Τη Δευτέρα 24 Απρίλη 2017 αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Βόρειας Αθήνας & της Ο.Μ. Αμαρουσίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επισκέφθηκε το ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ και συναντήθηκε με εκπροσώπους του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Η αντιπροσωπεία  του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εξέφρασε την πάγια άποψή της για:
Tην ενίσχυση του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες δομές ,  όπου παιδιά με νοητική υστέρηση λαμβάνουν ψυχική, κοινωνική και θεραπευτική φροντίδα και απασχολούνται δημιουργικά με σκοπό την καλύτερη προσαρμογή τους στην κοινωνία.
Nα διατηρηθεί το ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ, όπως και όλες οι παρόμοιες δομές υπό δημόσιο έλεγχο.
Κατέθεσε επίσης το ενδιαφέρον για συμβολή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και των μελών του τοπικά, στο δύσκολο έργο που θα αναλάβει η νέα διοίκηση με σκοπό :
Nα ξεπεραστεί η σημερινή δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ίδρυμα.
Nα θεραπευτούν όλες οι αιτίες που δημιούργησαν τα σημερινά οικονομικά και διοικητικά προβλήματα, ώστε το ίδρυμα να αναπτυχθεί περαιτέρω αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που του παρέχει ο κτιριακός εξοπλισμός και το προσωπικό του.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Παρασκευόπουλος, εκπρόσωπος του Υπουργείου, ανέπτυξε τις αιτίες και τους λόγους της κρίσης που δημιουργήθηκε, με αποτέλεσμα το ίδρυμα να παραμείνει κλειστό για λίγες ημέρες.
Διατυπώθηκε η πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής  Αλληλεγγύης, για την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος, μέσω τόσο της απαιτούμενης χρηματοδότησής του, όσο και της ενίσχυσής του με ειδικό επιστημονικό προσωπικό.
Ως ΝΕΒΑ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουμε  την βεβαιότητα μας  πως το πρόβλημα θα επιλυθεί άμεσα στην παραπάνω κατεύθυνση.
Σχετικά με τις άκαιρες και αναληθείς  δηλώσεις του δημάρχου Αμαρουσίου κ. Πατούλη, οι οποίες δημιούργησαν σύγχυση στους γονείς των παιδιών που φοιτούν στο 1ο ειδικό νηπιαγωγείο και στο 1ο ειδικό δημοτικό, που στεγάζονται στο ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ και είχαν ως μόνο σκοπό την συνήθη προσωπική προβολή του, αρκούμαστε να δηλώσουμε :
Οι οικογένειες των παιδιών που φοιτούν σε τέτοιες δομές, το μόνο που δεν χρειάζονται είναι δηλώσεις που τους δημιουργούν σύγχυση, εντείνοντας το προσωπικό τους άγχος.
Είναι τουλάχιστον λυπηρό να γίνεται χρήση ενός τόσο ευαίσθητου χώρου για λίγα λεπτά ‘’αντιπολιτευτικής’’ δημοσιότητας.
                                                                Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου