Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

Στις 10:00 π.μ. η πεζοπορία στο Πεντελικό βουνό

Στο πλαίσιο των δράσεων «Αφήνουμε τον καναπέ, ζούμε καλύτερα», ο Σ.Π.Α.Π(σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ) & την υποστήριξη του Σωματείου Εθελοντών Πολιτών Πεντέλη 2.0 Social Polis, διοργανώνει αύριο Κυριακή 8 Μαίου στις 10:00 π.μ. πεζοπορία στο Πεντελικό βουνό 
Η διαδρομή θα διασχίσει το μονοπάτι που οδηγεί στο Αρχαίο Λατομείο, από όπου προήλθαν τα Μάρμαρα για την ανοικοδόμηση του Παρθενώνα, θα κάνει στάση στην Οδό Λιθαγωγίας και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί ως τη θρυλική σπηλιά του Νταβέλη. 
Η σπηλιά έχει διαστάσεις περίπου 45×62 μέτρα και εξερευνήθηκε για πρώτη το 1935. Το συγκεκριμένο μονοπάτι βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Πεντέλης, θεωρείται εύκολο ακόμα και για αρχάριους (βαθμός δυσκολίας κατηγορία 1) και είναι πολύ καλά συντηρημένο. Εθελοντές αρχαιολόγοι και μέλη του ΣΠΑΠ, θα ξεναγήσουν στη διαδρομή τους συμμετέχοντες.
 Το σημείο συνάντησης, έχει οριστεί στην αρχή του μονοπατιού προς τα αρχαία λατομεία της Πεντέλης, λίγο μετά το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, στις 10:00 π.μ.
Γενικές οδηγίες προς τους εθελοντές που θα λάβουν μέρος στην πεζοπορία:
Πρέπει να φορούν αθλητική φόρμα και αθλητικά παπούτσια ή ορειβατικά μποτάκια.
Να έχουν καλή φυσική κατάσταση.
Να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχηγών στην πεζοπορία.
Να μην αλλάζουν μονοπάτι και να ακολουθούν αυτό που έχει καθοριστεί.
Δεν επιτρέπεται να έχουν μωρό στην αγκαλιά ή να σπρώχνουν καρότσι.
Δεν καταστρέφουν τη σήμανση του μονοπατιού.
Εάν νιώσουν κούραση, ξεκουράζονται, αφού πρώτα ενημερώσουν τους επικεφαλείς της πεζοπορίας.
Δεν αφήνουμε σκουπίδια κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας μας μέσα στο μονοπάτι.
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Αφήνουμε τον καναπέ, ζούμε καλύτερα» έχουν εξασφαλιστεί από τους διοργανωτές όλα τα αναγκαία μέσα, ώστε η πεζοπορία να γίνει ευχάριστα και με απόλυτη ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου