Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Άνοιξε τις πύλες της η «62η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς»

Άνοιξη, λουλούδια που ανθίζουν, αισιοδοξία, αυτό είναι το γενικό μήνυμα των κυβερνητικών στελεχών που έκαναν χαιρετισμό στα εγκαίνια του 62ης Ανθοκομικής Έκθεσης.  
Παρόντες πολλοί επίσημοι, μεταξύ των οποίων οι υπερυπουργοί Πάνος Σκουρλέτης και Παναγιώτης Κουρουπλής & ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ & Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.
Την έναρξη της Ανθοκομικής έκανε όπως πάντα η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς, «ζεσταίνοντας» το κλίμα για τις ομιλίες.
Τα εγκαίνια έκανε ο πατέρας Χρήστος Κυριακόπουλος, ιδιαίτερα αγαπητός στην Κηφισιά. 
Επισήμους, δημότες της Κηφισιάς και επισκέπτες της έκθεσης καλωσόρισε θερμά ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος μίλησε για μια διοργάνωση που ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα, στην πλατεία Πλατάνου. 
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στη σημερινή κατάσταση που βρίσκονται οι δημότες Κηφισιάς, οι οποίοι δεν είναι μόνο οι πλούσιοι αλλά υπάρχουν και εκατοντάδες άποροι, καθώς και νεόπτωχοι, έτσι αφουγκραζόμενοι τις νέες ανάγκες φιλοξενούνται στην έκθεση και περίπτερα κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Ακολούθησε χαιρετισμός του προέδρου της Ανθοκομικής, Γιώργου Κομιανού.
Ο κ.  Γ. Κομιανόςμίλησε μεταξύ άλλων για την ανανέωση και διατήρηση του θεσμού της έκθεσης, αναφέρθηκε στην αναβίωση του διαγωνισμού που γινόταν παλιότερα για το ομορφότερο μπαλκόνι και κήπο της πόλης, εισάγοντας όμως πια τα νέα μέσα της κοινωνικής δικτύωσης για τη διεκπεραίωση του διαγωνισμού.λουλουδια
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε για γιορτή στη φύση, σπουδή στην άνοιξη, ανάδειξη της σχέσης ανθρώπου με φύση. 
Προς το τέλος της ομιλίας του έκανε μια μοναδική αναφορά στην πολιτική κατάσταση λέγοντας ότι «τα δύσκολα τα αφήνουμε πίσω μας και υπάρχει αισιοδοξία για κίνηση προς τα μπροστά».
Ακολούθησε χαιρετισμός του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουπλή.
Ο υπουργός αναφέρθηκε και αυτός στο μήνυμα των λουλουδιών που πρέπει να περάσει στη ζωή μας και ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τον καθολικό ατομικισμό και την κοινωνική αδράνεια.
Οι επίσημοι απομακρύνθηκαν από το χώρο εκδηλώσεων για να κόψουν την κορδέλα των εγκαινίων, ενώ εκτυλισσόταν το πιο ωραίο μέρος των εγκαινίων με τα πυροτεχνήματα να λάμπουν στον Κηφισιώτικο ουρανό και τη Φιλαρμονική του Δήμου να  παίζει χαρούμενους σκοπούς.
Την 62η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς επισκέφτηκε ο αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Γιώργος Καραμέρος.
Στην 62η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς πάνω από εβδομήντα παραγωγοί δίνουν το "παρών", γεωπόνοι του Δήμου προσφέρουν την τεχνογνωσία τους στους πολίτες, ενώ περισσότερα από 2.000 είδη φυτών, μυρωδικών και βοτάνων συστήνονται στο κοινό. 
Την ίδια ώρα, πλούσιο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα περιμένει τους επισκέπτες.
Ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος δήλωσε: 
"Η καρδιά της ανθοκομίας χτυπά από σήμερα στην Κηφισιά και τον βόρειο τομέα. 
Καλώ τους κατοίκους του λεκανοπεδίου να πάρουν το τρένο και να ανέβουν στην Κηφισιά για να υποδεχτούν όπως πρέπει την Άνοιξη".
                                                       ΠΗΓΗ:www.kifisianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου