Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Στις 7:00 μ.μ. τα εγκαίνια του Φεστιβάλ «ΕΛΛΑΔΑ, ΣΧΗΜΑ & ΧΡΩΜΑ» στο Μαρούσι


Μία μεγάλη γιορτή για την εικόνα και τον λόγο με τίτλο: «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα» διοργανώνουν το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, η Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος (Ε.Δ.Σ.Τ.Ε.) και η KL Gallery Vassilis Lappas, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων για το έτος 2016.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, από την Τρίτη 10 Μαΐου έως την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, θα παρουσιαστούν ξεχωριστές εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής αγιογραφίας, αλλά και ποιητικές συλλογές, πεζά κείμενα και αφιερώματα.     
Ειδικότερα:
α) Έκθεση Φωτογραφίας από την Ομάδα «Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα», ένα ταξίδι  μέσα από τη ματιά νέων Φωτογράφων, οι οποίοι αποτυπώνουν με την καρδιά και την τέχνη τους τα Σχήματα και τα Χρώματα της  Ελλάδας.
β) Έκθεση Ζωγραφικής  της Γιώτας Βοργία, με πηγή έμπνευσής της όπως η ίδια λέει: «Το θέμα που με εμπνέει είναι η πέτρα. Με εμπνέει η σταθερότητα της πέτρας μέσα στην κίνηση του νερού που τη σμιλεύει και που την ομορφαίνει και που της δίνει εναλλακτικές όψεις ανάλογα με τη διάθεση του ουρανού, ανάλογα με το παιχνίδισμα του φωτός.» και
γ) Έκθεση Αγιογραφίας της Λίλας Δήμου, μίας εικαστικού – Αγιογράφου με πολύ προσωπική ένταση στην αφηγηματική της ζωγραφική και μικτής τεχνικής αγιογραφική της τέχνη, δίνει συναίσθημα με το πάθος του πραγματικού καλλιτέχνη.
δ) Έκθεση Ζωγραφικής  της Δήμητρας Καραχάλιου, μέσα από τη δημιουργία της μικτής τεχνικής της ζωγραφικής και εκλεπτυσμένων κατασκευών εξυφαίνει την προσωπική της έκφραση.
Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και ώρα 19.00
Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ομάδας Ελλήνιον, που δραστηριοποιείται στις Φυλακές Διαβατών στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί μια  συλλογή ποιημάτων και πεζών κειμένων των κρατούμενων γυναικών, με τίτλο «Εκκωφαντικές Σιωπές Έγκλειστες Συναντήσεις ΙΙΙ».
Παρουσίαση του Ηχοράματος «Εκκωφαντικές Σιωπές Έγκλειστες Συναντήσεις», σε σκηνοθεσία, φωτογραφία  του Βασίλη Λάππα.
Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ώρα 19.00
Εγκαίνια του Φεστιβάλ από το Δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Γεώργιο Πατούλη  και καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της ΕΔΣΤΕ, κ. Δημήτριο Λούκα.
Παρουσίαση του Ηχοράματος «Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη» του Σαράντου Σακελλάκου, βασισμένο στην ποιητική δημιουργία του Νικηφόρου Βρεττάκου.
Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 και ώρα 19.00
Ομιλία  για το μεγάλο συγγραφέα και το ελεύθερο πνεύμα του,  ΛΕΥΚΑΔΙΟ ΧΕΡΝ,  από τη Γλύπτρια – Ζωγράφο με μεταπτυχιακές σπουδές σε Ιαπωνία και Ινδία, κ. Ντίνα Αναστασιάδου.
Η  κ. Ζωή Σαβίνα,  Λογοτέχνης –  Ποιήτρια, θα απαγγείλει ποιήματα από το βιβλίο της αφιερωμένο στο ΛΕΥΚΑΔΙΟ  ΧΕΡΝ  «Το χρυσό βιβλίο» και θα κάνει μια μικρή αναφορά σε αυτόν.
Η  κ. Τέτη Σώλου,  Συγγραφέας – Μεταφράστρια  και Εικαστικός,  θα  μιλήσει για τις τρεις μεταφράσεις  των βιβλίων της από το  ΛΕΥΚΑΔΙΟ   ΧΕΡΝ,  με αναφορά   σε  αυτά  ως  Ιστορικό  Ντοκουμέντο  και  έμπνευσή της  για τη δημιουργία  τους.
Δευτέρα  16 Μαΐου 2016 και ώρα 19.00
Ο κ. Ελευθέριος Σκιαδάς,  δημοσιογράφος και ιστορικός, μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α και της Ενώσεως Δημοσιογράφων-Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου και ισόβιο μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Ιστορικών του Ολυμπισμού και Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου των Αθηναίων. Διευθυντής της Εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» θα μας μιλήσει  για το μεγάλο θρύλο του αθλητισμού, το Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη, Σπύρο Λούη.
Η  κ. Ζωή Σαβίνα,  Λογοτέχνης –  Ποιήτρια, θα απαγγείλει ποιήματα από την προσωπική της συλλογή, για το Σπύρο Λούη.
 Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 και ώρα 19.00
Αφιέρωμα στην πανέμορφη Ήπειρο, με την προβολή του ηχοράματος «Ωδή στη Φύση» μια  διαδρομή  εικόνας  και  ήχου  μέσα  από  την  ποιητική δημιουργία του Βασίλη Λάππα, με τις απρόσμενες εναλλαγές του ηπειρώτικου τοπίου, την εντυπωσιακή πολυχρωμία, με τις κορυφές των βουνών να χάνονται  μέσα στα σύννεφα, λουλούδια ν` ανθίζουν μέσα στην πέτρα, κρυστάλλινα νερά  μέσα από τις αναρίθμητες πηγές, τα παιχνίδια του ήλιου μέσα στα γαλήνια νερά μιας λίμνης,  την θαυμαστή αρχιτεκτονική  των σπιτιών και των εκκλησιαστικών  μνημείων της Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου