Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Παραδοσιακά γιόρτασαν το Πάσχα στο Μαρούσι

Περισσότεροι από δύο χιλιάδες συμπολίτες σε ατμόσφαιρα χαράς και κεφιού γιόρτασαν ως μία μεγάλη οικογένεια στο Μαρούσι την πιο λαμπρή γιορτή του χρόνου, στο παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου, με μηδέν κόστος για τους δημότες και τον Δήμο, ανήμερα του Πάσχα.
Η μεγάλη γιορτή με οικοδεσπότη το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη στήθηκε από νωρίς το μεσημέρι και το Πασχαλινό Τραπέζι που στρώθηκε στον υπαίθριο χώρο του Αμαλίειου τα είχε όλα. 150 σούβλες με τον παραδοσιακό οβελία, κόκκινα αυγά, σαλάτες, πασχαλινά γλυκά και άφθονο κρασί.
Συμπολίτες κάθε ηλικίας έγιναν μία μεγάλη παρέα απόλαυσαν τα πασχαλινά εδέσματα, διασκέδασαν και χόρεψαν σε λαϊκούς και νησιώτικους ρυθμούς μέχρι αργά το απόγευμα, συντροφιά με τους καλλιτέχνες Δέσποινα Ντάσσιου, Βασίλη Πάτσιο και Θεώνη Βελή και με τη συμμετοχή του Δημήτρη Σούτα στο κλαρίνο, του Λευτέρη Μπουρνή στο βιολί, του Θανάση Πάτσιου στο πιάνο και τα πλήκτρα, του Αργύρη Ντίνα στο μπουζούκι, του Γιάννη Σεβαστόπουλου στη κιθάρα – λαούτο και του Θανάση Αιγινίτη στα κρουστά.

Τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και Ενηλίκων του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Αμαρουσίου διάνθισαν το παραδοσιακό γλέντι με χορούς από όλη την Ελλάδα, ενώ γιορτινό τόνο έδωσε ο ηθοποιός Βασίλης Παπαδόπουλος που  έχει την ευθύνη της παρουσίασης, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια  του Γιώργου Υδραίου.          
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αντάλλαξε ευχές με όλους τους παρευρισκόμενους για υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και πρόοδο, ευχόμενος «σύντομα να ξημερώσει η Ανάσταση και στη χώρα μας».
Παράλληλα, ευχαρίστησε από καρδιάς τους χορηγούς, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους, που χάρη στις ευγενικές χορηγίες και την πολύτιμη υποστήριξή  τους, ο Δήμος Αμαρουσίου έστρωσε για πολλοστή χρονιά ένα πλούσιο  πασχαλινό τραπέζι με προσκεκλημένη όλη την πόλη.
«Ενώνουμε τις δυνάμεις με τους συμπολίτες μας που τους διακρίνει η διάθεση προσφοράς, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και ως χώρα να ελπίζουμε περισσότερα. Ένα εγκάρδιο «ευχαριστώ» στον καθένα χωριστά για την ευκαιρία που μας έδωσε να γιορτάσουμε όλοι μαζί το Πάσχα», σημείωσε ο κ. Πατούλης.
Οι μεγάλοι χορηγοί του Δήμου Αμαρουσίου για το Πάσχα είναι οι κάτωθι:
Ο κ. Γιώργος Καραμάνος της Α.Μ.Κ.Ε. «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ», ο κ. Κρητικός των Super Market «ΚΡΗΤΙΚΟΣ», ο κ. Γιάννης Πατούλης της “Poly Bag”, ο συμπολίτης μας κ. Γιώργος Ξιφαράς, ο κ. Αντώνης Κάτσινας του Ι. ΚΤΕΟ ΚΟΜΒΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ο κ. Γιώργος Χρονάς των Διαγνωστικών Κέντρων «ΒΙΟΤΥΠΟΣ». 
Επίσης ο Όμιλος «ΥΓΕΙΑ», το Νοσοκομείο «ΜΗΤΕΡΑ», τα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ», οι Παραγωγοί Αγροτικών Προϊόντων που λαμβάνουν μέρος στις δράσεις του Δήμου Αμαρουσίου, τα Σουπερ Μάρκετ «ΟΚ!anytime… markets», τα Σούπερ Μάρκετ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (Μελισσίων)», η Μπύρα «AMSTEL», και οι Φούρνοι ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ (Κηφισίας 72) και ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ (Ερμού 6)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου