Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

«Στηρίζει», στηρίζει τις κινητοποιήσεις η «ΕΝΟΤΗΤΑ» & ομορφαίνει ... την κυβερνητική ζωή του Τσίπρα!

 Η δημοτική παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ»(που είχε την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές), με ανακοίνωση που εξέδωσε,στηρίζει & συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ  που γίνονται στη διάρκεια του τριημέρου 6-8 Μαίου κατά του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που έφερε για ψήφιση στη Βουλή η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
«Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο», τονίζει, 
υλοποιεί μία ακόμη μνημονιακή δέσμευση απέναντι στους δανειστές με στόχο την εξοικονόμηση 1,8 δις ευρώ από την περιστολή της συνταξιοδοτικής δαπάνης. 
Δρομολογεί την κατάργηση του θεσμού της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ 
προβλέπει μεταξύ άλλων περικοπή Συντάξεων, Κύριων και Επικουρικών, 
μεγάλη μείωση του Εφάπαξ, επαναϋπολογισμό των συντάξεων που ήδη καταβάλλονται, υπερβολικά βάρη σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες
Η συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών εδώ και έξι χρόνια έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους και τους μικροεπαγγελματίες σε τραγική υποβάθμιση και απώλεια κατακτήσεων που είχαν κατοχυρωθεί από τον προηγούμενο αιώνα.
Η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα και πλήττει πρώτα από όλα τους νέους.
Το κοινωνικό κράτος συνεχώς υποβαθμίζεται για τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδυναμωμένη αδυνατεί να παίξει τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της και οι υπηρεσίες της οδηγούνται σταδιακά στη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση στο όνομα του ρεαλισμού και με τη συναίνεση των νεοφιλελεύθερων δημοτικών αρχών.
Η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών ήταν και παραμένει ο στόχος μας, ιδιαίτερα σήμερα που επιβεβαιώνεται, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αυτό που από την αρχή ισχυριζόμαστε, ότι επιβλήθηκαν για να διασωθούν οι τράπεζες και το τοκογλυφικό κεφάλαιο.
Ο αγώνας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση περνάει μέσα από την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της, τη δημοκρατική και οργανωτική της ανασυγκρότηση με την αλλαγή του Καλλικράτη, τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού και την κατοχύρωση μόνιμων και σταθερών θέσεων εργασίας».
                 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου