Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Δηλητήρια, εγκληματικές πράξεις & πανηγύρια

Έφυγε από κοντά μας η γνωστή Μαρουσιώτισσα Δικηγόρος +Ειρήνη Ζανάκη - Θεοδωροπουλου, βασικό μέλος του  Συνδυασμού «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ  ΜΑΡΟΥΣΙ»
Πρέπει να θυμίσουμε ότι όταν ήρθε η στιγμή να ορκιστεί Δημοτικός Σύμβουλος, ζήτησε στην θέση της να προωθηθούν νέοι άνθρωποι,  πιστεύοντας ότι η νέα γενιά με την δυναμική της θα σταματήσει την καταστροφική μανία των Διοικήσεων του Δήμου που τα τελευταία 20 χρόνια μετέτρεψαν την πόλη που μεγάλωσε, από ένα από τα ομορφότερα προάστια, στην πιο προβληματική & μολυσμένη της Χώρας.
Γιατί τα καυσαέρια που οι ομάδες Π. Τζανίκου - Γ. Πατούλη γέμισαν το Μαρούσι προωθώντας  παράνομες δυσμενείς χρήσεις γης για να κερδοσκοπούν μεγάλα ιδιωτικά εργολαβικά συμφέροντα, δηλητηριάζοντας τους κατοίκους, δεν τα βλέπουμε αλλά τα αναπνέουμε & σκοτώνουν... 
Καθώς αποδεδειγμένα στο Λονδίνο εξ αιτίας αποκλειστικά των καυσαερίων(που εκεί δεν ξεπερνούν τα απαγορευτικά μάλιστα όρια), χάνουν την ζωή τους 40.000 άνθρωποι
(στην πλειοψηφία γυναίκες) πόσο μάλλον στο Μαρούσι που σύμφωνα με μετρήσεις, 
η μόλυνση είναι μόνιμα στο κόκκινο.
Φυσικά οι υπεύθυνοι παράγοντες που μας γεμίζουν δηλητήρια, «έλυσαν» το  πρόβλημα… Απομακρύνοντας το εγκατεστημένο στη Ν. Φιλόθεη Αμαρουσίου μηχάνημα μέτρησης διοξειδίου.
Έτσι οι κάτοικοι μη αντιλαμβανόμενοι τον Καρκίνο που αναπνέουν, θεωρούν επιτυχημένους  Δημάρχους, όποιους τους υπόσχονται ότι θα τους διορίσουν παράνομα το παιδί τους, τους ταΐζουν αρνιά & λαγάνες & κόβουν πρωτοχρονιάτικες πίττες...
γεμίζουν τις τοπικές εφημερίδες με φωτογραφίες με συνυπεύθυνους παράγοντες, & κάνουν πανηγύρια με τα χρήματα που έπρεπε να πληρώσουν το ΙΚΑ των εργαζομένων συμμετέχοντας στις μειώσεις των συντάξεων, ενώ  παρανομώντας σε βαθμό κακουργήματος δεν πληρώνουν τις υποχρεωτικές δαπάνες για απαλλοτριώσεις χωροθετημένων χώρων πρασίνου, μετατρέποντάς τες σε τσιμέντο, κόβοντας το απαραίτητο οξυγόνο από τους  κατοίκους.
Ο μεγαλύτερος  φόρος  τιμής  για την απελθούσα είναι να υπενθυμίσουμε στους συμπολίτες μας  τις κοινωνικές παρέμβασής της υπέρ  της  πόλης & της ποιότητας ζωής των κατοίκων, σημειώνοντας ενδεικτικά ότι:
Με προσωπικές παρεμβάσεις σταμάτησε την κατεδάφιση, που είχε ξεκινήσει η Διοίκηση του  Δήμου  Αμαρουσίου του κτηρίου που σήμερα στεγάζεται η  Βορέειος Βιβλιοθήκη & στη συνέχεια με δικές της ενέργειες κρίθηκε διατηρητέο αυτό  το πανέμορφο κτίριο & σήμερα, κοσμώντας την πόλη μας, εξυπηρετεί  κοινωνικές ανάγκες
Ως Δικηγόρος βρέθηκε  στην 1η γραμμή  στην παρέμβαση του Συνδυασμού μας στον τότε Προϊστάμενο της Εισαγγελείς Αθηνών Μπάγια, ζητώντας το αυτονόητο, δηλαδή να γίνει σεβαστή  & να εφαρμοστεί η ομόφωνη αμετάκλητη απόφαση 1528/2003 που η  Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, δικαιώνοντας την προσφυγή μας,  έκρινε το  Εμπορικό  Κέντρο  Μόρφωμα ΜΩΛΛ   παράνομο, σε μια περίπτωση που έκανε σαφείς τις αδυναμίες της Δικαιοσύνης όταν η παρανόμια  αφορά μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
Σε πολλά  παρούσα δίπλα στους κατοίκους 
►Από τον φάκελο που κατάθεσε στον ΟΣΚ & έγινε αποδεκτό το αίτημα για την κατασκευή του  Νηπιαγωγείου στην οδό Αθανασίου Διάκου  στο Ν. Τέρμα, το οποίο  εξ αίτιας της αδρανείας  του  Δήμου δεν έχει γίνει ακόμα 
►Μέχρι την μάχη που δόθηκε τότε για την κατασκευή στην περιοχή Αγ.  Νικολάου, του χωροθετημένου 14ου  Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου, το οποίο τελικά προς εξυπηρέτηση εκκλησιαστικών συμφερόντων - με ευθύνη του Δήμου - από νηπιαγωγείο... ο  εργολάβος έκτισε πολυκατοικίες.
Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε σελίδες για  όσα πρόσφερε στην πόλη  που γεννήθηκε   η συμπολίτισσα μας +Ειρήνη Ζανάκη - Θεοδωροπουλου, συνεχίζοντας & αξιοποιώντας τις προσπάθειές της ελπίζουμε ότι δεν θα αφήσουμε άλλο, τους κάθε είδους ένοχους παράγοντες εξυπηρετώντας παράνομα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα να δηλητηριάζουν άλλο τους κατοίκους και να καταστρέφουν την πόλη.
                                      Για τον Συνδυασμό «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ  ΜΑΡΟΥΣΙ»
                                                                   Δορυλαος  Κλαπακης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου