Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Ο Παναγιώτης Πάντος νέος Πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Πολυδρόσου

Πραγματοποιήθηκε χθες 20 Μαρτίου 2016 η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κατοίκων Πολυδρόσου για την ποιότητα ζωής και τον πολιτισμό στο 13ο Δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου, η οποία περατώθηκε με επιτυχή εκλογική διαδικασία. 
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές συγκροτήθηκε σε σώμα, σύμφωνα με το καταστατικό, και το αποτελούν οι  :
1. Παναγιώτης  Πάντος          Πρόεδρος
2. Κατερίνα  Ρωμαϊδου          Αντιπρόεδρος
3.Χρυσούλα  Καρατζή           Γραμματέας
4.Βασίλης  Καπρινιώτης       Ταμίας
5.Γιάννης Κορομπίλης           Μέλος
Θερμά συγχαρητήρια στα εκλεγέντα μέλη, δύναμη και επιμονή στο έργο τους.
               ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011- 31/12/ 2015 & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2016

                                 ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
                              Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
                                                       (πρόεδρος Βολιβίας Ε.Μοράλες)
Ο απολογισμός των ετών 2011-2015 γίνεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας. Η συρρίκνωση του εισοδήματος των πολιτών, η ανασφάλεια για το μέλλον, η υποβάθμιση της ζωής μας, δεν ευνοούν τον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Είναι καθήκον μας σαν Σύλλογος και σαν πολίτες να προστατεύσουμε το περιβάλλον της συνοικίας του Πολυδρόσου και την παρακείμενη Ρεματιά, αυτό τον παράδεισο που έχουμε δίπλα μας που συνεχώς υποβαθμίζεται.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια θα δούμε και τη δράση μας την περασμένη χρονική περίοδο.
Το Δ.Σ. του συλλόγου προσπάθησε να ενημερώνει συνεχώς τα μέλη μέσω της ηλεκτρονικής λίστας που έχει δημιουργηθεί. Αποστείλαμε συνολικά 35 έγγραφα τον περασμένο χρόνο στους όμορους Δήμους, στη ΔΕΕΑΠ, ΥΠΕΚΑ, ΕΥΔΑΠ και λοιπούς φορείς για διάφορες υποθέσεις που χειριζόμαστε.
Ενδεικτικά για τις υποθέσεις :
Συμμετείχαμε στα Δημοτικά Συμβούλια Αμαρουσίου και Χαλανδρίου όταν απαιτήθηκε και στην επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Αμαρουσίου.
Συμμετείχαμε στην Συνέλευση Κατοίκων Πολυδρόσου την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 που πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση της δημοτικής αρχής Χαλανδρίου, όπου και συζητήθηκαν ευρύτερα θέματα που απασχολούν την περιοχή.
Μαζί με εκατοντάδες φίλους του Ευριπίδειου θεάτρου ρεματιάς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου Χαλανδρίου κ. Σίμου Ρούσσου και συμμετείχαν στον καθαρισμό για την αποκατάσταση του πολιτιστικού χώρου και οι πρόεδροι και μέλη του συλλόγου Πολυδρόσου.
Στις 7 Ιουλίου 2015 αντιπροσωπεία εκπρόσωπων των ΔΣ των 4 συλλόγων, συγκεκριμένα του Eπιμορφωτικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παραδείσου Αμαρουσίου, Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου, Παρέμβασης Πολιτών Αμαρούσιου και Κατοίκων Πολυδρόσου για την Ποιότητα Ζωής και τον Πολιτισμό συναντήθηκαν με τη Γενική Γραμματέα ΥΠΑΠΕΝ κ. Ειρήνη Κλαμπατσέα με αντικείμενο τα μεγάλα πολεοδομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη του Αμαρουσίου.  Συμφωνήθηκε η διοργάνωση ημερίδας για την παρουσίαση όλων των πολεοδομικών/χωροταξικών ζητημάτων του Αμαρουσίου και την αναζήτηση των βέλτιστων λύσεων 
Συμμετείχαμε σε όλες τις ειδικές συσκέψεις και τα ΔΣ του Δήμου Αμαρουσίου για το έργο Βιοκλιματικής Αναβάθμισης Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών – Ποδηλάτων
Συνάντηση Δήμων Αμαρουσίου Χαλανδρίου με 3 Συλλόγους  (Προστασίας Ρεματιάς, Παραδείσου, Πολυδρόσου) στις  30 Οκτωβρίου 2015 με θέμα τον συντονισμό των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και τη σχεδίαση – κατασκευή αγωγών οβριών υδάτων στα διοικητικά όρια των δυο δήμων, και σε συνάντηση με τον Αντιπερειφερειαρχη Βορείου Τομέα Αττικής κ. Γ. Καραμέρο  στις αρχές Ιανουαρίου 2016.
Προγραμματισμός ενεργειών και δράσεων για το 2016
Να συμπεριληφθεί στον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου, η  διάνοιξη των παραδρόμων της Αττικής Οδού προκειμένου να απαλλαγεί η οικιστική περιοχή από την υπερτοπική κυκλοφορία- και μάλιστα με υψηλές ταχύτητες- τη ρύπανση και το θόρυβο.  Από προηγούμενες διοικήσεις οι οποίες σε συνεργασία με την κατασκευαστική εταιρεία της Αττικής Οδού αφ ενός δεν κάλυψαν κανένα τμήμα της στα όρια του δήμου Αμαρουσίου αφ ετέρου οι παράδρομοι αυτής Κων/νου Καραμανλή  από το ύψος της Αμαρουσίου Χαλανδρίου δεν καταλήγουν στη Λεωφόρο  Πεντέλης. Η παράλειψη αυτή έχει ως  αποτέλεσμα όλη η πέριξ οικιστική περιοχή να επιβαρύνεται από δυσανάλογα μεγάλη διαμπερή κυκλοφορία η οποία έχει σημειώσει εκρηκτική αύξηση μετά τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς , χωρίς να έχει προηγηθεί κυκλοφοριακή μελέτη.
Η ρύθμιση της κυκλοφορίας γενικά με μελέτη βιώσιμης κινητικότητας για το σύνολο της πόλης και ειδικότερα στη διανοιγμένη οδό Φραγκοκλησιάς, (στα πρότυπα της Φιλοθέης)  που εξυπηρετεί υπερτοπική  κυκλοφορία αντί των προαναφερθέντων Παράδρομων της Αττικής Οδού, η οπαία αυξάνει τον κατακερματισμό του οικιστικό ιστού αμιγούς κατοικίας των πολεοδομικών γειτονιών Παραδείσου & Πολύδροσου.  Η  λειτουργίας της οποίας επιβαρύνει καθοριστικά το περιβάλλον τους τελευταίους 10 μήνες  και την οδική ασφάλεια των κατοίκων αφού καθημερινά τη διασχίζουν αμφίδρομα περί τα 20.000 οχηματα/24ωρο ως «κανάλι» επικοινωνίας μεταξύ των Λεωφόρων Κηφισίας και Πεντέλης.
Η Εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης υποστήριξης  του έργου  της  "Βιοκλιματικής Αναβάθμισης Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών - Ποδηλάτων" στις περιοχές του ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ, ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ επί κυρίων οδών όπως η Αμαρυσίας - Αρτέμιδος, Παραδείσου, Φραγκοκλησιάς.  Για το εν λόγω έργο δεν εκπονήθηκε ποτέ, παρά το γεγονός του ότι η κατασκευή ποδηλατοδρόμων προκαλεί ιδιαίτερη κυκλοφοριακή επιβάρυνση στις περιοχές που αφορά, για τον απλούστατο λόγο κατά τον οποίο το μειονέκτημα της προσπέλασης των οχημάτων στην περιοχή- γειτονιά μέσω  της μεγαλύτερος διαδρομής,  αυξάνει  την εν γένει οικιστική επιβάρυνση  (ηχορύπανση, ψυχική φόρτιση, ψυχολογικά ένταση κλπ). Η κυκλοφοριακή κατάσταση που θα επικρατήσει στις επηρεαζόμενες περιοχές  μετά την ολοκλήρωση του έργου εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για τους κατοίκους και το περιβάλλον.
Η Πρόβλεψη ενιαίας σχεδίασης για επίτευξη οικονομίας κλίμακας των αποσπασματικά κατασκευαζομένων αγωγών ομβρίων  από τον Δήμο Αμαρουσίου σε τμήμα περιοχής περίπου 400 στρεμμάτων του Πολυδρόσου που ανήκει διοικητικά στον δήμο στα πλαίσια  της εκτέλεσης του έργου με τίτλο  «Αντιπλημμυρικά έργα περιοχής Πολύδροσου».  Το  Πολύδροσο (Αμαρουσίου και Χαλανδρίου) όπως και ο γειτονικός Παράδεισος Αμαρουσίου έκτασης περίπου 2.300 στρεμμάτων που ταλαιπωρούνται από την διαχρονική έλλειψη δικτύου απορροής ομβρίων και τις συνέπειες της έλλειψης τους, θα έπρεπε να είναι ο κύριος και ο ενιαίος στόχος των Δήμων Αμαρουσίου & Χαλανδρίου για θωράκιση έναντι των ομβρίων υπό τον συντονισμό της ΔΕΕΑΠ.   Ταυτόχρονα έχει σχεδιαστεί  εκβολή μέρους αυτών των ομβρίων   στο Ρέμα Χαλανδρίου εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου, για την εκβολή του συλλεκτήρα της οδού Ροδοδάφνης.
Τέλος προτείνουμε, τη διοργάνωση μιας ημερίδας  για την παρουσίαση όλων των πολεοδομικών/χωροταξικών ζητημάτων  του Αμαρουσίου και την αναζήτηση των βέλτιστων  λύσεων .  Ευελπιστούμε ότι  η  διοίκηση του Δήμου θα  προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τον κατάλληλο πολεοδομικό σχεδιασμό για την προστασία του περιβάλλοντος,  του ανθρώπινου παράγοντα,  τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την επιστροφή της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ για την ανασύνθεση του κοινωνικού ιστού  της πόλης  για τη δημιουργία σχέσεων αλληλοστήριξης  και συντροφικότητας.  Βασικό αίτημα η δημιουργία δημοτικού πολυχώρου κοινωνικών εκδηλώσεων που στερείται παντελώς η περιοχή.
Οικονομικά στοιχεία 2011-2015
Τα έσοδα του συλλόγου από την προηγούμενη περίοδο δραστηριοποίησης του (2011-31/12/2015) ήταν της  τάξης των 3.000€ εκ των οποίων τα 250€ προέρχονταν από συνδρομές/εγγραφές μελών του συλλόγου, ενώ τα 2.750€ ήταν εθελοντική προσφορά των μελών του ΔΣ αλλά και άλλων μελών του συλλόγου- κατοίκων της περιοχής.
Τα παραπάνω έσοδα  (3.000€)  διατέθηκαν :
Σε προσφυγές στο ΣτΕ για το GOLDEN HALL (συνδραστηριοποίηση με συλλόγους Παραδείσου και άλλους συλλόγους και φορείς της περιοχής του Αμαρουσίου & Χαλανδρίου).
Σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Ευρώπης κατά της απόφασης του ΣτΕ για τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς προς Λ. Πεντέλης.
Είδη γραφείου, χαρτικά, φωτοαντίγραφα.
Απούσης της ελεγκτικής επιτροπής, η συνέλευση παρακαλείται να απαλλάξει το απερχόμενο ΔΣ του συλλόγου από την όποια ταμειακή ευθύνη ως προς τη διαχείριση των χρημάτων από συνδρομές/εγγραφες των μελών του.
Κλείνουμε λέγοντας ότι αυτός ο Σύλλογος έχει μία 12ετή δράση και παρουσία στο Μαρούσι και το Χαλάνδρι και έχει ανάγκη όλα τα μέλη να σταθούν δίπλα του.
Έχουμε κάνει μικρά αλλά σημαντικά βήματα.

                                                            Το Δ.Σ. του Συλλόγου
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ για την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ &τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
 Email:  polydrososyllogos@gmail.com
www.facebook.com/profile.php?id=100009457569437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου