Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Νέα διανομή νωπού κοτόπουλου από την Κοινωνική Σύμπραξη «Αμάλθεια»

Τρακόσιοι Οκτώ(308) ωφελούμενοι του Δήμου  Αμαρουσίου παρέλαβαν την αναλογούσα ποσότητα  από το «Κοινωνικό Παντοπωλείο»  
Με τη διανομή 1130 τεμαχίων νωπού κοτόπουλου πρώτης ποιότητας σε συνολικά έξι Δήμους του Βόρειου Τομέα Αττικής, που συμμετέχουν στην Κοινωνική Σύμπραξη «Αμάλθεια» με συντονιστή το Δήμο Αμαρουσίου, συνεχίζεται η υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), με στόχο τη στήριξη των συμπολιτών μας που στερούνται την πρόσβαση σε βασικά αγαθά.  
Στο πλαίσιο του προγράμματος, διανεμήθηκαν σε 308 ωφελούμενους του Δήμου Αμαρουσίου συσκευασμένα νωπά κοτόπουλα, για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα. 
Έχουν παραλάβει επίσης οπωροκηπευτικά είδη και μεγάλες ποσότητες συσκευασμένων τροφίμων μακράς διαρκείας, είδη προσωπικής υγιεινής και οικιακού καθαρισμού.
Την αναλογούσα ποσότητα νωπού κοτόπουλου παρέλαβαν επίσης οι δικαιούχοι Δήμοι της Σύμπραξης και ειδικότερα: Λυκόβρυση - Πεύκη 138 τεμάχια, Μεταμόρφωση 309 τεμάχια, Παπάγου – Χολαργός 168 τεμάχια, Πεντέλη 132 τεμάχια και Ψυχικό 75 τεμάχια.
Η παράδοση στους δικαιούχους του Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, υπό την επίβλεψη της Προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κα Ελένη Λέκκα και της Αντιπρόεδρου κας Αικατερίνης Ιωάννου,
Μεταφέροντας το μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη, η Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ υπογράμμισε ότι:
στόχος μας είναι ενωμένοι στη δύσκολη αυτή συγκυρία να προσφέρουμε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας σε εκείνους που έχουν ανάγκη, ώστε κανένας να μην στερείται στην καθημερινότητά του τα βασικά αγαθά.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού  έχει αποδείξει έμπρακτα ότι μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά προς την κατεύθυνση αυτή. Ευχαριστούμε όλους όσους συμβάλουν στην ομαλή διενέργεια της διαδικασίας παράδοσης και παραλαβής.
Η κοινωνική Σύμπραξη «Αμάλθεια» συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη σε ένα κοινό φορέα διαχείρισης του επισιτιστικού προγράμματος στη βάση ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού είχε κατεξοχήν  εδώ χρόνια την ευθύνη μέσα από τις κοινωνικές δομές της να στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών..  
Τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να διανεμηθούν στους ωφελούμενους τρόφιμα μακράς διαρκείας (λάδι) και οπωροκηπευτικά.                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου