Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Γόνιμη η συνάντηση Γ. Πατούλη - Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, με αντικείμενο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την ασφάλεια των εργαζομένων, την Πέμπτη 24 Μαρτίου.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής κ. Νικόλαος Κάββαλος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σπύρος Σταθούλης, ο Αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Βασίλης  Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αθανάσιος Βελής & ο Συντονιστής του Έργου της Διοίκησης κ. Δημήτρης Καρλαύτης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής υπήρξε μακροσκελέστατη συζήτηση για τα θέματα που αφορούν στην ενίσχυση και ανανέωση του στόλου των οχημάτων καθαριότητας και δημοτικής συγκοινωνίας, στη βελτίωση του χώρου των Εξωτερικών συνεργείων, στην ενίσχυση των υπηρεσιών με προσωπικό, στη δυνατότητα  βελτίωσης των διαδικασιών.
Αναφορικά  με την ενίσχυση του στόλου των οχημάτων καθαριότητας, οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια 20 οχημάτων με leasing, απορριμματοφόρα, φορτηγά,  κ.α. με τα οποία θα ενισχυθεί το έργο  της αποκομιδής και η βελτίωση της αισθητικής εικόνας της πόλης.
Όσο αφορά δε, τα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας

βρίσκεται  σε εξέλιξη η πλήρης επισκευή και ανακαίνισή τους. Μάλιστα, εντός των ημερών θα παραληφθούν δύο ακόμη πλήρως ανακαινισμένα λεωφορεία, ενώ παράλληλα θα δοθούν για επισκευή δύο ακόμη.  

Επίσης για την περαιτέρω ενίσχυση του στόλου της Δημοτικής Συγκοινωνίας έχουν εγγραφεί στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού 400 χιλιάδες ευρώ για την αγορά νέων λεωφορείων, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες και οι επισκέπτες της πόλης. 
Παράλληλα, προχωρά η πρόσληψη 20 οκταμηνιτών που θα διατεθούν στις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου, ενώ θα ακολουθήσει  και η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.
Σχετικά με τη βελτίωση του χώρου των Εξωτερικών Συνεργείων, πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι ο εξωραϊσμός του χώρου με τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων, χώρων γραφείου για τους εργαζόμενους, αποθηκευτικούς χώρους κ.α. μόλις ο χώρος που ανήκει στην Ελεήμονα Εταιρεία περιέλθει στο Δήμο. Προς τούτο ο Δήμος βρίσκεται σε επαφές με την Εταιρεία προκειμένου να του παραχωρηθεί ο χώρος και να ολοκληρωθεί η διαδικασία νομιμοποίησής του.
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εξήρε την προσπάθεια και την ευσυνειδησία των εργαζομένων σε αυτή τη δύσκολη εποχή, χαρακτηρίζοντάς τους ως «την καρδιά του Δήμου Αμαρουσίου».
«Μέσα από τη σημερινή συνάντηση θέλουμε να εκφράσουμε την προσπάθειά μας να δίνουμε  λύσεις στα προβλήματά σας, σε εσάς που είστε «το δικό μας σπίτι» και που χωρίς τη δική σας συμβολή δεν θα μπορούσαμε να προσφέρουμε ποιότητα ζωής στους πολίτες. 
Τέτοια εποχή το 2017 δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που ζούμε σήμερα. Θα έχουμε νέο στόλο οχημάτων, θα έχουμε αντιμετωπίσει τις παθογένειες και φυσικά θα έχουμε νέους εργαζόμενους που μαζί με εσάς θα προσφέρουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ήδη έχουν δρομολογηθεί αρκετές διαδικασίες και θεωρώ  ότι με την εμπειρία και την  ευσυνειδησία που σας διακατέχει θα παλέψουμε μαζί προς αυτή την κατεύθυνση.»
Ο Πρόεδρος  του Σωματείου Εργαζομένων κ. Γιώργος Χαλαβαζής ευχαρίστησε εκ μέρους του Δ.Σ. το Δήμαρχο Αμαρουσίου για την πολύωρη εποικοδομητική συζήτηση   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου