Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ο Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στο Μαρούσι

Με κάθε επισημότητα ο Δήμος Αμαρουσίου γιορτάζει την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη των αγωνιστών του 1821 και προσκαλεί τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις.
Οι επετειακές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της Εθνικής Εορτής με την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ.  Γιώργιο Πατούλη, την παρέλαση των μαθητών, οδηγών, προσκόπων και συλλόγων και την επετειακή συναυλία από τη Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του Δήμου Αμαρουσίου. 
                                Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Γενικός Σημαιοστολισμός, από την ανατολή της 22ας Μαρτίου 2016 μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2016,  όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., καταστημάτων, τραπεζών και οικιών της πόλης καθώς και φωταγώγησή τους, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2016.
                                                    Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016
Εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε όλες τις Δημόσιες & Ιδιωτικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κατάθεση στεφάνων στις 11:00 στο Μνημείο Ηρώων από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, που θα προσέλθουν με επικεφαλής τους δασκάλους, καθηγητές και βαθμοφόρους τους, καθώς και από τους συλλόγους, τα Ν.Π.Δ.Δ, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και Προσκόπων Αμαρουσίου και λοιπούς φορείς της πόλης.
                            Τήρηση ενός λεπτού σιγής - Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
                                                    Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016
07:30 - Θα σημάνουν οι καμπάνες των Εκκλησιών.
10:30 - Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 
Στη Δοξολογία θα παραστούν το Δημοτικό Συμβούλιο και όλες οι Πολιτικές, Δικαστικές, Αστυνομικές Αρχές, Αντιπροσωπεία της Εθνικής Αντίστασης.
11:00 - Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων.
Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γεώργιο Πατούλη.
Κατάθεση στεφάνων - Τήρηση ενός λεπτού σιγής - Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
11:30 - Παρέλαση Αντιπροσωπείας Εθνικής Αντίστασης, μαθητών, οδηγών, προσκόπων και συλλόγων.
Μετά το πέρας της παρέλασης στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού  (Βασ. Σοφίας 85, Μαρούσι) η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του Δήμου Αμαρουσίου, υπό τη Διεύθυνση της μαέστρου κας Όλγας Αλεξοπούλου, θα ερμηνεύσει επετειακά τραγούδια.
Το χορευτικό συγκρότημα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού υπό τις οδηγίες του κου Γιώργου Φραγκάκη θα παρουσιάσει εθνικούς παραδοσιακούς χορούς.  
17:00 - Υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου από τις Δημοτικές & Αστυνομικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου