Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Συνέστησαν «Επιτροπή» για να εξεταστεί η λειτουργική & αισθητική αναβάθμισή του Κέντρου

Επιτροπή για να εξετάσει τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμισή του Κέντρου συστάθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Πρόεδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη  

Η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του «Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου» της πόλης του Αμαρουσίου εναρμονισμένη με τη Βιοκλιματική Ανάπλαση, παράλληλα με τη στήριξη των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων θα βρεθούν στο επίκεντρο της Επιτροπής, που συστάθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη.
Η Επιτροπή αυτή, μετά από πρόταση του Δημάρχου Αμαρουσίου θα επανεξετάσει όλο το φάσμα της λειτουργίας του «Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου» από μηδενική βάση, τόσο για τα εμπορικά και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όσο και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Κέντρου, αλλά και των πολιτών που επισκέπτονται την περιοχή για να ψυχαγωγηθούν και να κάνουν τις αγορές τους.
Στην Επιτροπή που συνεδριάζει υπό την Προεδρία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής & Προέδρου της Επιτροπής της Ποιότητας Ζωής κ. Νικόλαου Κάββαλου συμμετέχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων του Κέντρου.
Ειδικότερα την Επιτροπή απαρτίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Νικόλαος Πέππας, Κωνσταντίνος Ρώτας, Γεώργιος Ζήκος, Γεώργιος Ιατρίδης, Πέτρος Κούκουζας, Μαίρη Διακολιού, Πέτρος Κόνιαρης.

Επίσης η Προϊσταμένη Τμήματος Αδειοδότησης Καταστημάτων Ασημίνα Χατζηαθανασίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Ιωάννης Νικολαράκος, ο Πρόεδρος Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δημήτριος Λιόνας, η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου Δήμητρα Τσουκλείδου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κασταλίας Θέμης Αδαμόπουλος και ο Νομικός Σύμβουλος Μάριος Γιαταγάνας, ενώ χρέη γραμματέα αναλαμβάνει ο υπάλληλος του Δήμου Παναγιώτης Παλαπανίδης.  
Η Επιτροπή είναι ανοικτή στις προτάσεις των μελών της για την επίτευξη των στόχων, που επιγραμματικά είναι:
Η πρόβλεψη ανάπτυξης χρήσεων εμπορικών καταστημάτων και καταστημάτων αναψυχής (υγειονομικού ενδιαφέροντος) στα ισόγεια των κτιρίων.
Ο έλεγχος για κορεσμό των οδών και των πλατειών με χρήσεις αναψυχής

Λόγω της δεδομένης ασύντακτης ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων, ίσως χρειάζεται να καθιερωθεί μια ζώνη τραπεζοκαθισμάτων, η οποία, θα μπορούσε να ορίζεται από:
1.Φύτευση, φυτεμένες επιφάνειες, στοιχεία νερού.
2.Φωτιστικά σώματα, φωτιστικούς άξονες, κλπ
3.Έλεγχος από τον Δήμο για την τήρηση του εμβαδού που καταλαμβάνουν, βάσει της άδειας κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, που ήδη έχουν.
Αυτοψίες στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος πριν την αδειοδότηση, από το Τμήμα Αδειοδότησης, ώστε να αποφευχθούν οι παράνομες επεκτάσεις εν τη γενέσει τους.
Ωράριο μουσικής
Πρόβλεψη για στάθμευση, λαμβάνοντας υπ’ όψη και την κατασκευή του νέου Υπόγειου Σταθμού Στάθμευσης στην Πλατεία Ευτέρπης.
Πινακίδες καταστημάτων: Έλεγχος νομικού πλαισίου και οριοθέτησή τους, σύμφωνα με την  ισχύουσα Νομοθεσία.
Το στάσιμο εμπόριο και τα περίπτερα : Να γίνουν αφορμή να αντιμετωπιστούν ως στοιχεία Αστικού Εξοπλισμού.
Οι προτάσεις της Επιτροπής θα έλθουν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα κληθεί να πάρει αποφάσεις.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου