Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Το Μαρούσι τίμησε την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Επίσημο γεύμα προς τιμήν του Ιερού Κλήρου της πόλης και των εκπροσώπων της Εκκλησίας, παρέθεσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας που σηματοδότησε την αναστήλωση των εικόνων. 
Κατά τα ειωθότα τα τελευταία χρόνια η παραχώρηση επίσημου γεύματος από τη Διοίκηση του Δήμου προς τον τοπικό Κλήρο αποτελεί πράξη αναγνώρισης της σημαντικής προσφοράς της Εκκλησίας αλλά και της αγαστής σχέσης που διατηρεί με τον Δήμο Αμαρουσίου.
Στο γεύμα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, εκπροσώπησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Αρχοντός, ενώ στο επίσημο γεύμα παρακάθησαν, επίσης, εκπρόσωποι του Ιερού Κλήρου από τους ενοριακούς ναούς της πόλης, μέλη του εκκλησιαστικών συμβουλίων, εκπρόσωποι της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.
Από μέρους του εκπροσώπου του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη αλλά και των υπόλοιπων εκπροσώπων του Ιερού Κλήρου εκφράστηκαν ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, για τον σεβασμό και την τιμή με τα οποία περιβάλλει την Εκκλησία, αλλά και τους εκπροσώπους της στις κατά τόπους ενορίες, πράξη αμοιβαίας ωφέλειας για την τοπική αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία αλλά και των πιστών.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, από την πλευρά του ευχαρίστησε άπαντες για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση του Δήμου και επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο του δεσμού Εκκλησίας και τοπικής αυτοδιοίκησης ιδιαίτερα σε περιόδους δύσκολες όπως αυτή που διανύουμε. «Η σημερινή ημέρα είναι για να θυμίζει σε όλους μας την μεγάλη δύναμη της Ορθοδόξου Πίστης. 
Σε εποχές όπως αυτή που διανύουμε, είναι πολύ σημαντικό Εκκλησία και τοπική αυτοδιοίκηση να είμαστε συνοδοιπόροι και καθένας μέσα από το έργο του μαζί να στηρίζουμε τον άνθρωπο, να είμαστε κοντά στις δυσκολίες του, να προσφέρουμε σε καθέναν ξεχωριστά και στην κοινωνία ως σύνολο. 
Μόνο μέσα από μία κοινή προσπάθεια η δύναμή μας γίνεται πολλαπλάσια στην κατεύθυνση της στήριξης των συμπολιτών μας και στην ανακούφιση των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας».
Στο γεύμα παρακάθησαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Ρένα Χαλιώτη, Νίκος Κάββαλος, Αθανάσιος Βελής, Βασίλης Κόκκαλης, Σπύρος Σταθούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Ευθύμιος Τσίγκας, Ελένη Βλάχου Σταματάκη, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Πέτρος Κόνιαρης, Νικόλαος Πέππας, Δημήτρης Σμυρνής και Στέφανος Τσιπουράκης, η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου