Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Η υποδοχή της Ιερής & Θαυματουργής Εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο Μαρούσι

Με θρησκευτική κατάνυξη και με όλες τις τιμές υποδέχτηκε το Μαρούσι την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, στο παρεκκλήσιο της Παναγίας της Νεραντζιωτίσσης. 
Η τελετή υποδοχής έγινε με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργου Πατούλη, Αγήματος της Πολεμικής Αεροπορίας, της Φιλαρμονικής του Πολεμικού Ναυτικού και της Δημοτικής Φιλαρμονικής, εκπροσώπου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.Ε.Θ.Α), του Κλήρου, 
του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», τοπικών Αρχών, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, συλλόγων και μεγάλου πλήθους πιστών.

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για το Μαρούσι. 
Έχουμε την τιμή και την ευλογία να υποδεχόμαστε στην πόλη μας την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Θεοτόκου του Σουμελά. 
Σύσσωμος ο λαός της πόλης μας, και κυρίως οι Πόντιοι Συμπολίτες μας, αποδίδουν τη δέουσα τιμή σε ένα από τα σημαντικότερα ιερά προσκυνήματα της Εκκλησίας μας, που αποτελεί πηγή έμπνευσης, ελπίδας και δύναμης για τον Ορθόδοξο Ελληνισμό. 
Γνωρίζω καλά τον ισχυρό και βαθύ συμβολισμό που έχει για τον Ποντιακό Ελληνισμό η Εικόνα της Παναγίας του Σουμελά. 
Εξίσου βαθιές είναι και οι ρίζες των Ποντίων μέσα στη μακραίωνη ελληνική ιστορία.Γι’ αυτό και δεν αγγίζουν τον Ποντιακό Ελληνισμό οι ανιστόρητες αναφορές που αμφισβητούν τη γενοκτονία τους» ανέφερε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, στο μήνυμα που απηύθυνε κατά την τελετή υποδοχής της εικόνας.

Εκφράζοντας τις ευχές του προς όλους τους παρισταμένους, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, έκλεισε το μήνυμά του προτρέποντας τον Ελληνισμό, κόντρα στις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα και η κοινωνία μας, να μην χάνει την πίστη του στην Ορθοδοξία και στη μακραίωνη παράδοσή του.

Μηνύματα απηύθυναν, επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γιώργος Τανιμανίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου Δημήτρης Κοσμίδης.

Στο πλαίσιο της τελετής υποδοχής, ποντιακά συγκροτήματα παρουσίασαν χορούς του Πόντου προς τιμήν της εικόνας της Παναγίας, του ιερού συμβόλου του Ποντιακού Ελληνισμού.

Της τελετής υποδοχής ακολούθησε λιτανεία της ιερής εικόνας προς τον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού όπου θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου το πρωί οπότε και θα αναχωρήσει για το όρος Βέρμιο όπου φυλάσσεται.
Κατά τις ημέρες παραμονής της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στο Μαρούσι, εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής θα συγκεντρώνουν φάρμακα στον Ιερό Ναό Κοσμά του Αιτωλού στο πλαίσιο της δράσης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» του ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΪ.

Το πρόγραμμα του Ιερού Ναού Κοσμά του Αιτωλού κατά τις ημέρες παραμονής της εικόνας της Παναγίας έχει ως εξής:

- Κυριακή 22 Νοεμβρίου, ώρα 1 το μεσημέρι

Ποντιακό γλέντι με τραγούδι και χορό παραπλεύρως του ι. Ναού (οδός Βυζαντίου)

- Δευτέρα 23 Νοεμβρίου το πρωί

Αναχώρηση μετά τη Θεία Λειτουργία της ιεράς εικόνος για το όρος Βέρμιο, όπου φυλάσσεται.

Ο Ναός θα είναι καθημερινά ανοιχτός από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Καθημερινά θα τελούνται: στις 7 το πρωί Θεία Λειτουργία, στις 12 το μεσημέρι Παράκληση στην Παναγία, και στις 5 το απόγευμα Εσπερινός.

 Ο Ναός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αμαρουσίου βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βυζαντίου και Μαραθωνοδρόμων με πρόσβαση και μέσω ΗΣΑΠ – Προαστιακού, στάση Νεραντζιώτισσα.

                                                Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6199116.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου