Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Δεν θα επιβαρυνθεί καμμία επιχείρηση της πόλης με νέα τέλη!

Δεν είναι εχθροί μας οι επιχειρήσεις του Αμαρουσίου υποστηρίζει η Διοίκηση του Δήμου, η οποία δεσμεύεται να προστατέψει την τοπική επιχειρηματικότητα
Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοινώσεων της δημοτικής παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου, η οποία θέτει ζητήματα διαφάνειας στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου και  επιπλέον, καλεί τη σημερινή Διοίκηση να επιβάλλει νέους φόρους και τέλη στις  επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Μαρούσι, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
1. Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης έχουν δεσμευθεί ότι δεν πρόκειται να επιβαρύνουν ούτε με ένα επιπλέον ευρώ καμία επιχείρηση και κανένα νοικοκυριό της πόλης μας.
Ήδη τα τελευταία χρόνια έχουμε μειώσει πάνω από 25% τα ανταποδοτικά τέλη. Και  έχουμε αποφασίσει το 2016, να παραμείνουν «παγωμένα».
2. Είναι πολιτική μας απόφαση να μην επιβαρύνουμε περισσότερο τις τοπικές επιχειρήσεις, επιβάλλοντάς τους νέες εισφορές και τέλη, αξιοποιώντας τις διατάξεις νόμων που δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες της αγοράς.
Σήμερα το 75% των εσόδων του Δήμου μας μέσω των ανταποδοτικών τελών, προέρχεται από τις επιχειρήσεις.
Ουσιαστικά οι τοπικές επιχειρήσεις, χρηματοδοτούν τη λειτουργία του Δήμου Αμαρουσίου.
Αν, λοιπόν, στις επιχειρήσεις αυτές επιβάλλουμε νέα βάρη όπως μας προτείνει η αντιπολίτευση, για λόγους καθαρά αριστερής ιδεοληψίας, το πιο πιθανό είναι να τις αναγκάσουμε να φύγουν από το Μαρούσι.
Κι αν συμβεί αυτό, τα χρήματα που θα χάσουμε θα είναι πολύ περισσότερα από όσα πιθανόν εισπράξουμε βάζοντας τους νέα χαράτσια.
Ήδη η απώλεια στα έσοδά μας τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας του κλεισίματος δεκάδων επιχειρήσεων στο Μαρούσι, ξεπερνά το 20%. 
Δεν θα διακινδυνεύσουμε, λοιπόν, νέες απώλειες εσόδων για τον Δήμο μας, για να ικανοποιήσουμε την ιδεοληψία κάποιων στελεχών της αντιπολίτευσης.
Ούτε θα θέσουμε σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας εκατοντάδων εργαζομένων σε τοπικές επιχειρήσεις. Είναι πολιτική μας απόφαση σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να στηρίξουμε την τοπική επιχειρηματικότητα και απασχόληση στην πόλη μας.
Κι όχι να την φορτώσουμε με νέα χαράτσια.
3. Όσον αφορά στο ζήτημα της διαγραφής χρεών του Δήμου Αμαρουσίου προς τις δημοτικές επιχειρήσεις της πόλης πρόκειται για μια τυπική διοικητική πράξη που και η ίδια η παράταξη της αντιπολίτευσης παραδέχεται ότι είναι νόμιμη.
Ως Διοίκηση συμπληρώνουμε ότι δεν είναι μόνον νόμιμη αλλά και απολύτως διαφανής. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτε, γι’ αυτό, άλλωστε, δόθηκαν προς ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο όλα τα στοιχεία που αφορούν στις διαγραφές (στοιχεία τιμολογίων, ημερομηνίες, αναλυτικά ποσά και όνομα προμηθευτή).
Και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου όποια επιπλέον πληροφορία θέλει, μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου.
 Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου ποτέ δεν αρνήθηκε τον έλεγχο των πράξεων της από οποιαδήποτε αρμόδια ελεγκτική αρχή του Κράτους. Και μέχρι σήμερα, σε όποιον έλεγχο κι αν έγινε, ποτέ δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου