Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

«Επιτυχής» & η 4η Αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π για το 2015 στο Πεντελικό

Με σημαντική προσέλευση εθελοντών, αιρετών και εργαζομένων του ΣΠΑΠ, λόγω και του λαμπρού ήλιου πάνω από το Πεντελικό βουνό, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 4η Δενδροφύτευση για το 2015 του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία & την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.)
Οι εθελοντές εκμεταλλεύθηκαν τη φθινοπωρινή λιακάδα και ανταποκρίθηκαν ξανά στο κάλεσμα του Σ.Π.Α.Π. και του ΣΚΑΙ στηρίζοντας για άλλη μία φορά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, εξαντλώντας μέχρι το μεσημέρι και τα 3.000 δενδρύλλια που είχε προγραμματιστεί να φυτευτούν.

Η δράση υλοποιήθηκε από κοινού με τους Δήμους μέλη του Σ.Π.Α.Π., τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. 
Παρόντες στην αναδάσωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Γ. Καραμέρος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, αιρετοί από πολλος δήμους, εθελοντές του Σ.Π.Α.Π και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Καραμέρος είπε σχετικά: 
«Δηλώνουμε παρόντες και ενώνουμε τις δυνάμεις μας συμμετέχοντας και σε αυτή την αναδάσωση για να ξαναγίνει το Πεντελικό ένα πράσινο βουνό. Με την προσπάθεια αυτή ενισχύεται μεσοπρόθεσμα και η αντιπλημμυρική προστασία του λεκανοπεδίου».
 Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης:
 «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου και τυχεροί που ο καιρός μας βοήθησε σε αυτό. Θα ήθελα με την ευκαιρία να επαναλάβω ότι ο εθελοντισμός που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή μας και που κυριαρχεί κάθε φορά που ο ΣΠΑΠ και ο ΣΚΑΙ αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας.

Η σημερινή παρουσία κυρίως των νεαρότερων εθελοντών, μας δίνει δύναμη για να αγωνιστούμε με περισσότερη αφοσίωση, επικεντρωμένοι στο βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού. Παράλληλα να αναπτύξουμε περαιτέρω τη δραστηριοποίηση του Συνδέσμου μας σε όλο το φάσμα των τομέων που άπτονται της πολιτικής προστασίας, αλλά όχι μόνον. Στοχεύουμε ακόμη να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε τομείς όπως ο κοινωνικός, βοηθώντας όποτε και όσο μπορούμε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη στη δύσκολη συγκυρία που περνά ο τόπος μας. Ακόμη στοχεύουμε στον πολιτισμό, στο μαζικό αθλητισμό και όπου αλλού μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι.

Ένα θερμότατο ευχαριστώ στον ΣΚΑΙ,  που εδώ και πολλά χρόνια είναι αρωγός του ΣΠΑΠ. 
Ένα ευχαριστώ όμως και  σε όλους όσους ήρθαν σήμερα εδώ στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και τις πολλές εθελοντικές ομάδες που συμμετέχοντας στη σημερινή δενδροφύτευση έδωσαν το παράδειγμα σε όλους τους συμπολίτες μας των δήμων της Αττικής.

Ελπίζω η συμμετοχή και στις επόμενες δενδροφυτεύσεις του Σ.Π.Α.Π, να είναι ακόμη πιο μαζική και πιο δυναμική, ώστε να γίνει με τη βοήθεια όλων πραγματικότητα η αναμόρφωση και επαναφορά του Πεντελικού φυσικού και δασικού πλούτου».

Τη δενδροφύτευση στήριξαν έμπρακτα  με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΚΑΪ Γιάννης Σπανολιός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Φώτης Χρυσικός, ο Δασάρχης Πεντέλης κ. Αθανάσιος Ρέππας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης (Μέλος ΔΣ ΣΠΑΠ), ο Δημοτικός Σύμβουλος  Σπάτων-Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης (Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ), ο Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς Γιώργος Παπαδόπουλος (Μέλος ΔΣ ΣΠΑΠ), οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πεντέλης Δημήτρης Σταυρόπουλος και Γιώργος Δρόσος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αμαρουσίου Κατερίνα Φραγκάκη και Πέτρος Κόνιαρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βριλησσίων Παναγιώτης Φυκίρης και ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων Τάσος Βιρβίλης.

Από μέρους Εθελοντικών Ομάδων και Συλλόγων, με τη συμμετοχή τους στήριξαν την αναδάσωση: τα Συστήματα Προσκόπων Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής και Βριλησσίων, το Πυρσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Άνοιξης, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων, η Ακαδημία του Ολυμπιακού Γλυκών Νερών, ο Ποντιακός Σύλλογος Αμαρουσίου, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ανθούσας, ο Όμιλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Συμπολιτεία και ο Σύλλογος Κυκλαδιτών και Φίλων Πεντέλης.

Ο Σ.Π.Α.Π απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Γιάννη Σπανολιό και στον κ. Γιώργο Κεραμιτζόγλου από τον ΣΚΑΙ, για την πολύτιμη στήριξή του σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις του ΣΠΑΠ.

Για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης συνεργάστηκαν οι εθελοντές του ΣΠΑΠ, στη μεταφορά των εθελοντών βοήθησε Λεωφορείο του Δήμου Αμαρουσίου, ενώ για κάθε ενδεχόμενο στο χώρο της αναδάσωσης, βρισκόταν το Ασθενοφόρο του ίδιου Δήμου.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους χορηγούς της αναδάσωσης: τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΧΤΥΠΟΣ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΘΕΣΗ, ΠΑΡΑΔΗΜΟΤΙΚΑ και ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, τα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, την το αλλαντοποιείο «Παρθενών», την Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία Μαραθώνα και τον κ. Γιώργο Αντωνόπουλο, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας δράσεων προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.

                                           Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου