Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Δωρεάν παραστάσεις για παιδιά από την Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα

Με την παράσταση «Λέλο & Στρουθ» ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο η σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων για παιδιά που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα για τους μήνες Νοέμβριο & Δεκέμβριο.
Πρόκειται για μια παράσταση της θεατρικής ομάδας «Μαρμελάδα» με ηθοποιούς, κούκλες, μάσκες και ζωντανή μουσική, για παιδιά ηλικίας 2,5-8 χρονών, τα οποία παίζουν ενεργό ρόλο και έτσι ενισχύουν την αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων τους καθώς και την αποδοχή της διαφορετικότητας των άλλων, εξελίσσοντας έτσι τη συναισθηματική τους νοημοσύνη.
Μετά την επιτυχημένη προβολή της παράστασης στα Βριλήσσια, το θεατρικό έργο -που διασκευάστηκε από το ομώνυμο βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά- θα ανέβει πάλι για τους μικρούς του φίλους, το Σάββατο 5/12 στην Πεντέλη.

Την ίδια ώρα, μια ακόμα διαδραστική παράσταση ξεκινά αυτή την Πέμπτη 19/11 από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. Η «Μυλωνού» αξιοποιεί τα παραμύθια του παππού και της γιαγιάς με πρωτοτυπία και δημιουργική διάθεση, μέσα από τεχνικές όπως το κουκλοθέατρο και η παντομίμα, ενώ στο τέλος τα παιδιά συμμετέχουν, αναλαμβάνοντας τους ρόλους και την αφήγηση των παραμυθιών.

Η είσοδος και για τις δύο παραστάσεις είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θεατρικών του Βορείου Τομέα Αθηνών:

Λέλο και Στρουθ

Σάββατο 5/12    17:00 Πεντέλη, Γυμνάσιο- Λύκειο Πεντέλης

Η Μυλωνού

Πέμπτη 19/11      10:00  Ίδρυμα Χατζηκώνστα

Σάββατο  28/11   17:00 Πεντέλη, Γυμνάσιο-Λύκειο Πεντέλης

Σάββατο  5/12     17:00  Βριλήσσια, Αίθουσα Μουσών, Κισσάβου 11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου