Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

«Οι Μαγκουφανιώτες θυμούνται - Βιώματα & εικόνες του χθες».

Στην πολιτιστική και λαογραφική εκδήλωση που διοργάνωσαν το ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και ο Λαογραφικός Ιστορικός Σύλλογος «Πευκιώτικες Ρίζες» στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης.
Συναισθήματα, εικόνες και μνήμες ζωντάνεψαν γλαφυρά μέσα από αφηγήσεις και αποσπάσματα κατά την παρουσίαση του βιβλίου μνήμης του Συλλόγου: 
«Οι Μαγκουφανιώτες θυμούνται - Βιώματα και εικόνες του χθες».
Στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, μίλησε με θερμά λόγια για το σπουδαίο πολιτιστικό έργο του Συλλόγου και τη συμβολή της Προέδρου Πιπερίγκου καθώς και όλων των μελών του Δ.Σ. στα δρώμενα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη στην ομιλία της τόνισε πως οι πολιτιστικές και παραδοσιακές ρίζες μας έχουν συνέχεια στο χρόνο, δίνουν έμπνευση στο σήμερα και ως φάρος αέναης κουλτούρας διαγράφουν το κοινό μας αύριο.
 Συνεχάρη προσωπικά την Πρόεδρο του Συλλόγου Ζωή Πιπερίγκου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για το ανεκτίμητο συλλογικό έργο που αποτελεί ιστορική παρακαταθήκη για τον τόπο και τους ανθρώπους του.
Για τον ρόλο και τη συμβολή της τοπικής, κοινωνικής ιστορίας της Μαγκουφάνας στην κατανόηση των πτυχών της επιστήμης της Ιστορίας μίλησε ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Αρχοντός, συνοδικός ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.
Σχολιασμό του βιβλίου έκανε στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, η Διευθύντρια του 2ου Λυκείου Πεύκης Ιωάννα Κουραμπέα, ενώ μαθητές παρουσίασαν διάφορα αποσπάσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου