Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

«Γιουσουφάκι» του Αχμέτ Νταβουτογλου ο Τσίπρας!

Σε μια κρίσιμη χρονική και πολιτική συγκυρία, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και με το προσφυγικό ζήτημα σε έξαρση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται από χθες την Τουρκία, όπου θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις τόσο με τον ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, όσο και με τον πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι διεκδικήσεις της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας, όσον αφορά στην υποδοχή και την ταυτοποίηση προσφύγων στη γείτονα χώρα, αναμένεται να καταστούν ακόμη δυσκολότερες, υπό την απειλή της τρομοκρατίας.

ΧΘΕΣ στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Τσίπρας παρακολούθησε μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, τον φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 20:15 στο γήπεδο «Φατίχ Τερίμ» στο Μπαχτσέσεχιρ της Κωνσταντινούπολης και ολοκληρώθηκε ισόπαλος χωρός τέρματα, 0-0.

«Μελανό» σημείο, οι αποδοκιμασίες κατά την ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου, την ώρα που οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών φορούσαν κασκόλ στα χρώματα τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας.

Η διαφορά, ωστόσο, ήταν... πώς το φόρεσαν. 
Ενώ ο ΑλέξηςΤσίπρας το έβαλε έτσι, ώστε να φαίνονται τόσο τα χρώματα της Ελλάδας όσο καιτης Τουρκίας, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, σε ένα ιδιότυπο επικοινωνιακό παιχνίδι,φρόντισε να το φορέσει έτσι, ώστε να φαίνονται μόνο τα τουρκικά χρώματα...

Το πρωί ο πρωθυπουργόςμετέβη στο Φανάρι, όπουσυναντηθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 
Στη συνέχεια επρόκειτο να αναχωρήσει αεροπορικώς για την Άγκυρα, όπου στις 12:00 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Αχμέτ Νταβούτογλου. 
Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και η συνέντευξη Τύπου που θα δώσουν οι δύο ηγέτες.

Δεν είναι προς το παρόν γνωστή η ώρα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
                                                  ΠΗΓΗ:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου