Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

«Environmental Awards 2014»:Βράβευση στον Δήμο Αμαρουσίου για τα Βιοκλιματικά έργα!

Με το Bronze Award τιμήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου για το έργο «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω της δημιουργίας διαδρομής πεζών και ποδηλάτων» στην κατηγορία «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ».
Μία σημαντική διάκριση απέσπασε ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο των Environmental Awards 2014 αποσπώντας μετάλλιο (Bronze Award) στην κατηγορία «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΈΡΓΑ» για το έργο «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω της δημιουργίας διαδρομής πεζών και ποδηλάτων». Το βραβείο για λογαριασμό του Δήμου παρέλαβε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, που παρέστη στη βραδιά απονομής.
Κατά την παραλαβή του βραβείου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στο όραμα της Διοίκησης του Δήμου για ενοποίηση μέσω δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων των γειτονιών του Αμαρουσίου, όραμα που έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης μέσω του συγκεκριμένου έργου βιοκλιματικής αναβάθμισης των γειτονιών της πόλης. 
«Το βραβείο αυτό αποτελεί μία μικρή ηθική αναγνώριση της επιλογής της Διοίκησής μας και της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση, να δούμε το φιλόδοξο αυτό σχέδιο να υλοποιείται. 
Το έργο αυτό ενοποιεί τα τέσσερα σημεία του Αμαρουσίου υπό ένα δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών και πεζοπορίας που θα αναβαθμίσει αισθητά την αισθητική των γειτονιών της πόλης μας αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Ως Διοίκηση επενδύουμε σε κάθετί καινοτόμο που βαδίζει στον δρόμο της πράσινης ανάπτυξης, του σεβασμού προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο και δημιουργεί ανθρώπινους όρους διαβίωσης των πολιτών».
Ο κ. Πατούλης, ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές της εκδήλωσης, το επιτελείο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, το επιστημονικό προσωπικό, την υπεύθυνη αρχιτέκτονα του έργου και την ομάδα της για την πολύτιμη συμβολή τους στην υλοποίηση του έργου ώστε να γίνουν οι γειτονιές της πόλης του Αμαρουσίου πιο ανθρώπινες.
Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Κατερίνα Λαζαρίδη.
Η φετινή, δεύτερη κατά σειρά, τελετή απονομής των Environmental Awards 2014 είναι μία διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε μια πρωτοβουλία της έκδοσης Plant Management της Boussias Communications σε συνεργασία με ανεξάρτητη ομάδα αξιολόγησης από διακεκριμένους επιστημονικούς συνεργάτες και εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων
Στόχος του διαγωνισμού είναι να βραβεύσει και να αναδείξει τις καλύτερες πρακτικές των επιχειρήσεων για το περιβάλλον και την αειφορία, να επιβραβεύσει τις καλύτερες πρακτικές διαδικασιών και πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος από επιχειρήσεις και φορείς που υποστηρίζουν έμπρακτα ότι η λήψη μέτρων είναι σίγουρη οικονομική και κοινωνική επένδυση για το μέλλον.
 Ο Δήμος Αμαρουσίου διαγωνίστηκε στον δεύτερο πυλώνα της διοργάνωσης που αφορούσε σε συμμετοχές από δημόσιους οργανισμούς και φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης ή συμπράκτες τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου