Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ειδικά block στις εισόδους όλων των πεζοδρόμων...του Εμπορικού Κέντρου!

Ο Δήμος Αμαρουσίου και η Περιφέρεια Αττικής υλοποιούν ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουν γίνει ποτέ στην πόλη μας, τη Βιοκλιματική Ανάπλαση του Εμπορικού μας Κέντρου.
Σήμερα, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα σε όλους τους πεζόδρομους του Κέντρου. 
Σε κάποιους από αυτούς, οι εργασίες δαπεδόστρωσης έχουν ολοκληρωθεί , ενώ σε κάποιους άλλους βρίσκονται σε εξέλιξη.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πεζόδρομοι έχουν δημιουργηθεί για την άνετη και ασφαλή κίνηση των πεζών - επισκεπτών και κατοίκων, του Κέντρου της πόλης. 
Και όχι για την χωρίς κανόνες διέλευση κάθε είδους οχημάτων. Αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε, τόσο κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ανάπλασης, όσο και όταν αυτές ολοκληρωθούν.
Για να αποτρέψουμε την αυθαίρετη και ασύδοτη κυκλοφορία κάθε τύπου τροχοφόρων εντός των πεζοδρομημένων οδών, θα τοποθετήσουμε άμεσα στις εισόδους όλων των πεζοδρόμων ειδικά block, με σκοπό
αφενός να προστατεύσουμε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
αφετέρου, να εξασφαλίσουμε την ασφαλή μετακίνηση των πεζών.

Το μέτρο είναι προσωρινό. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της επιλογής ενός μόνιμου συστήματος αποτροπής της κυκλοφορίας κάθε είδους οχημάτων εντός των πεζοδρομημένων ορίων , που θα εγκατασταθεί όταν το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης ολοκληρωθεί.
Αυτό που ζητάμε από τους εμπόρους και κατοίκους του Κέντρου είναι να συμβάλλουν στο μέτρο του δυνατού, στην επιτυχή εφαρμογή αυτού του προσωρινού μέτρου, όσο βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα. Επιπλέον, ζητάμε:.
Όταν διαπιστώνουν ότι κάποιος απομάκρυνε τα blocks για να διέλθει, να φροντίζουν για την επανατοποθέτηση τους στα αρχικά σημεία.
Να αποτρέπουν την αυθαίρετη διέλευση οχημάτων, όταν υποπίπτει στην αντίληψή τους.

Ας προστατεύσουμε όλοι μαζί ένα έργο ορόσημο για το Μαρούσι, την κατασκευή του οποίου εξασφαλίσαμε με πολύ κόπο και προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου