Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Επιτυχής & η «7η Εορταστική Δράση Διάθεσης Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων» του Δήμου Αμαρουσίου

             Επόμενο ραντεβού την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 
Με την προσέλευση 5.000 και πλέον πολιτών και με υποδειγματική οργάνωση και τάξη ολοκληρώθηκε η «7η Εορταστική Δράση» του Δήμου Αμαρουσίου για τη διάθεση προϊόντων αρίστης ποιότητας, εγχώριας παραγωγής.
Η δράση υλοποιήθηκε σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχημένων ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Αμαρουσίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη.
Περισσότεροι από 40 παραγωγοί από όλη την Ελλάδα που προσέφεραν πλέον των 100 προϊόντων ικανοποίησαν τους καταναλωτές τόσο ως προς την ποικιλία όσο και ως προς την ποιότητα και την τιμή των ειδών προς πώληση.
Η προσέλευση του καταναλωτικού κοινού ξεκίνησε από νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκε με τους τελευταίους αγοραστές να προσέρχονται λίγο πριν τη λήξη της δράσης στις 3 μετά το μεσημέρι.
Αρκετά από τα προϊόντα, ανεξαρτήτως της αυξημένης λόγω των εορτών ποσότητας που είχε προβλεφθεί από πολλούς παραγωγούς, εξαντλήθηκαν ήδη από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.
Σε μεγάλες ποσότητες διατέθηκαν βασικά είδη αλλά και συνοδευτικά αυτών που κάλυπταν τις ανάγκες των καταναλωτών όπως αλεύρι, λάδι, όσπρια, ρύζι, μέλι, τυροκομικά, λαχανικά, φρούτα, αλλαντικά, είδη καθαριότητας, φυτά, ζυμαρικά, ελιές, κρασί, τσίπουρο, ρακόμελο, κάστανα, καρύδια, γλυκά του κουταλιού, και ασφαλώς, τα πατροπαράδοτα μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, που βρέθηκε στο σημείο κατά τη διάρκεια της δράσης. Ο κ. Πατούλης, μεταξύ άλλων, εστίασε στην προσπάθεια που καταβάλει η οργανωτική ομάδα καθώς, επίσης, και στη σημαντική υποστήριξη της δράσης από μέρους εργαζομένων και εθελοντών που με την παρουσία τους συνέβαλαν, και αυτή τη φορά, στην ομαλή διεξαγωγή της.
Ο κ. Πατούλης, τόνισε, επίσης, ότι η επιλογή των παραγωγών δεν είναι τυχαίο γεγονός αλλά αποτέλεσμα συνεχούς προσπάθειας και σειράς ελέγχων των παραγωγών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για συμμετοχή, με κριτήρια την άριστη ποιότητα και τη χαμηλή τιμή των προσφερόμενων προϊόντων.
Οι παραγωγοί ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, και τον υπεύθυνο της διοργάνωσης Παντελή Τσιτσιμπάση, για την άριστη συνεργασία, και σε ένδειξη ικανοποίησης προσέφεραν σημαντικές ποσότητες τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αμαρουσίου.
Κατά τη διάρκεια της δράσης, στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε και η εκδήλωση βιωματικής εκπαίδευσης των μαθητών από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου στο πλαίσιο του προγράμματος EPHE «Παιδειατροφή». 
Οι μαθητές με την ευκαιρία της δράσης, μοίρασαν στους προσερχόμενους καταναλωτές δωρεάν σακούλες με φρούτα και λαχανικά μαζί με συνοδευτικά φυλλάδια που είχαν φτιάξει οι ίδιοι με στόχο να τους ενημερώσουν για τους κανόνες υγιεινής διατροφής και να τους ενθαρρύνουν προς την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου διατροφής.
Παρόντες στη δράση ήταν οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Κόκκαλης, Δημήτρης Σμυρνής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Νικόλας Αλεπούς, Παναγιώτης Σαγρής, όπως και πρόεδροι από συλλόγους και άλλους φορείς.
Σημαντική για την επιτυχία της δράσης ήταν, επίσης, η βοήθεια από μέρους της γραμματειακής υποστήριξης αλλά και από μέρους των εξωτερικών συνεργείων του Δήμου Αμαρουσίου.
Η Διοίκηση του Δήμου ευχαριστεί θερμά τους καταναλωτές για την υποστήριξή τους όπως και όλους όσοι συνέβαλαν εθελοντικά στην υλοποίηση της προσπάθειας.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται, επίσης, στους παραγωγούς των εγχώριων προϊόντων για τη συμμετοχή τους στη δράση και την ευγενική προσφορά τους σε αγροτικά προσφορά για κοινωνικούς σκοπούς αλλά και προς τους εθελοντές που βοήθησαν για την επιτυχία της διοργάνωσης.
Η επόμενη δράση διάθεσης εγχώριων αγροτικών προϊόντων απευθείας από τον Παραγωγό στον Καταναλωτή από τον Δήμο Αμαρουσίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014.

ΥΓ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ: Άψογη επιβεβαιώνω η διοργάνωση & της 7ης Εορταστικής Δράση Διάθεσης Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων του Δήμου Αμαρουσίου...Συγκινητική η ευγένεια & η βοήθεια των δημοτικών υπαλλήλων ... αλλά Δήμαρχέ Μου, έλεγχος για κοπή αποδείξεων δεν αντιλήφθηκα εγώ να γίνεται!!! Πέντε παραγωγοί δεν μου έδωσαν απόδειξη ενώ τις 4 που πήρα, τις έλαβα μετά ...«δακρύων» , ύστερα από δική μου απαίτηση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου