Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Πλήθος πιστών στον εορτασμό της μνήμης του Ιερομάρτυρος Αγ. Ελευθερίου

Παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε η μνήμη του ιερομάρτυρος Αγίου Ελευθερίου στο Μαρούσι, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη γειτονιά του Σωρού που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια από την ίδρυσή του. Στη επετειακή λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου παρέστη και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Του εσπερινού χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος, παρόντων, επίσης, του προϊσταμένου της ενορίας πρωτοπρεσβύτερου π. Νικόλαου Μανώλη, του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομου Στεφανιδάκη, ιερών της Μητρόπολης Αμαρουσίου αλλά και εκπροσώπων του Ιερού Κλήρου από τη Μητρόπολη Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωρωπού.
Την περιφορά της εικόνας του Αγίου Ελευθερίου συνόδευσαν η Φιλαρμονική του Δήμου Αμαρουσίου, η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς, επίσης, μέλη του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης».

 Από μέρους του Δήμου παρόντες ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Σμυρνής, Σπύρος Σταθούλης, Δημήτρης Καμπούκος, Νίκος Πέππας, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, και Γιώργος Ζήκος.
Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση φέτος μισού αιώνα από την ίδρυση του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου, η Ενορία υποδέχθηκε πρόσφατα, και θα φιλοξενεί μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2013 τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νηπίων υπό του Ηρώδου αναιρεθέντων και του Αγίου Νηφώνος Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Ι. Ν. Αγίου Ελευθερίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 
22 Δεκεμβρίου με την επετειακή μουσική συναυλία από τον Μουσικό Οργανισμό «ΤΕΤΤΙΞ» 
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου