Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Εντοπίστηκαν απορριμματοφόρα του Δήμου Αμαρουσίου με επικίνδυνα απόβλητα, στον ΧΥΤΑ της Φυλής!

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Τετάρτη εντοπίστηκε ένα απορριμματοφόρο και ένα φορτηγό με επικίνδυνα απόβλητα, ορισμένα εκ των οποίων, μάλιστα, ήταν και ραδιενεργά ενώ το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι στο ΧΥΤΑ της Φυλής εντόπισαν φορτηγό με απόβλητα, που προέρχονταν από το Παίδων «Αγία Σοφία».
Όπως διαπιστώθηκε από το μακροσκοπικό έλεγχο, ανάμεσα στα οικιακά απόβλητα υπήρχαν σακούλες με νοσοκομειακά απορρίμματα (σύριγγες, γάζες, οροί κ.λπ.), τα οποία είχαν εναποτεθεί από δημοτικό απορριμματοφόρο και φέρεται να προέρχονται από Νοσοκομείο της Αθήνας.
 Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Επιθεωρητές της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ και η Εισαγγελία. Ακολουθήθηκε όλη η νόμιμη διαδικασία, δηλ. το όχημα κατασχέθηκε, ο οδηγός συνελήφθη και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Με εντολή του Επιθεωρητή τα απόβλητα οδηγήθηκαν για αποτέφρωση. Κατά την είσοδο στον Αποτεφρωτήρα, η ειδική διάταξη ανίχνευσης ραδιενέργειας έδωσε ενδείξεις ραδιενέργειας πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Ο Επιθεωρητής ενημέρωσε την Επιτροπή Ελέγχου Ατομικής Ενέργειας και θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται, ενώ για τα αποτελέσματα του ελέγχου θα εκδοθεί νέο Δελτίο Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου