Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

«Μακιγιαρισμένος προσεκτικά» ο απολογισμός Πατούλη!!!

       Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ
Με ένα «προσεκτικά μακιγιαρισμένο» απολογισμό ο κ. Δήμαρχος παρουσίασε, πριν μια βδομάδα, το δικό του “success story» για την πόλη μας. Εμφάνισε μια μαγική εικόνα του Μαρουσιού, σαν μια όμορφη όαση, σε μια Ελλάδα της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής.
Σε ένα κείμενο 4155 λέξεων δεν βρήκε να πει ούτε μια κουβέντα συμπαράστασης στους συμπολίτες μας που  βιώνουν τη βαρβαρότητα της οικονομικής κρίσης, έχουν χάσει το μισό και πλέον εισόδημα τους,  είναι άνεργοι, έκλεισαν την επιχείρηση τους, κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, τους έχει κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ και το νερό η ΕΥΔΑΠ και φαλκιδεύεται η υγεία τους.
Ούτε μια λέξη για τους απολυμένους σχολικούς φύλακες, τους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τους δημοτικούς αστυνόμους που απολύθηκαν από το Δήμο και σε μεγάλο ποσοστό είναι και θα παραμείνουν χωρίς δουλειά.
Παρουσίασε σαν μεγάλη επιτυχία την οικονομική «εξυγίανση» του Δήμου που στην ουσία ξέπλυνε όλη τη σπατάλη και την κακοδιαχείριση που έγινε στο παρελθόν από τον ίδιο και τους προηγούμενους.
Παρέλειψε να πει ότι το οικονομικό «θαύμα» συντελέστηκε μέσω της λεηλάτησης των δημοτικών τελών, της ελαχιστοποίησης των προσφερόμενων στους δημότες κοινωνικών υπηρεσιών, της μεταφοράς των δανείων στις επόμενες γενιές και της ανάληψης δεσμεύσεων και για άλλες απολύσεις προσωπικού, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και περιορισμού στο ελάχιστο των έργων από ίδιους πόρους του Δήμου.

 Ούτε μια κουβέντα για τα σκάνδαλα του παρελθόντος. Αντίθετα διαγράφηκαν περίπου 15 εκ. € χρέη του Δήμου προς τις Δημοτικές επιχειρήσεις χωρίς να ανοίξει μύτη και χωρίς μέχρι σήμερα να έχει δοθεί καμία πειστική εξήγηση για αυτό.
Ούτε μια κουβέντα, φυσικά, για τους δημοτικούς φόρους ύψους  1,5-2 εκ.€, που απλόχερα χάρισε ο Δήμος στο Λάτση, αθέμιτος ανταγωνισμός προς τους καταστηματάρχες του Μαρουσιού, για το καλό των οποίων διατείνεται ότι μοχθεί, και μείζων πρόκληση προς εκείνους τους δημότες που τους αύξησε τα δημοτικά τέλη.
Τα αυτονόητα για μια Δημοτική Αρχή, και μάλιστα απόλυτα ταυτισμένη με την κυβέρνηση της,  όπως είναι η επιχορήγηση με πόρους του ΕΣΠΑ για την εκτέλεση έργων με κοινοτική επιδότηση, η έστω και καθυστερημένα, ένταξη στο σχέδιο περιοχών και διάνοιξη δρόμων, καθώς και κάποια έργα ηλεκτροδότησης και παροχέτευσης ομβρίων, τα παρουσίασε σαν μεγάλες επιτυχίες, χωρίς βεβαίως να κάνει καμιά αναφορά στις γειτονιές του Μαρουσιού, όπου ακόμα και τώρα φοβάται κανείς να κυκλοφορήσει το βράδυ ή να σταθεί στη στάση να περιμένει το λεωφορείο, γιατί φως δεν υπάρχει πουθενά, χωρίς να κάνει καμιά αναφορά στις γειτονιές του Μαρουσιού που πλημμύρισαν με λάσπη και ακαθαρσίες μετά τις πρόσφατες βροχές, γιατί δεν ακόμα δεν καθαρίστηκαν οι αγωγοί ομβρίων, χωρίς να κάνει καμιά αναφορά στην αποψίλωση και ουσιαστική ακύρωση των υπηρεσιών της δημοτικής συγκοινωνίας, χωρίς να κάνει καμιά αναφορά στην ελλιπή αποκομιδή των σκουπιδιών, που μετατρέπει σε σκουπιδότοπους τις εκτός κέντρου γειτονιές, χωρίς να εξηγήσει ποια έκτακτη ανάγκη οδήγησε για μια ακόμα φορά στο σκάψιμο των πεζόδρομων του κέντρου, που θα παραμείνει έτσι και στο διάστημα των γιορτών, προς απελπισία των ήδη οικονομικά στριμωγμένων εμπόρων, που κακοποίησε χωρίς κανένα λόγο την πλατεία Αγ. Λαύρας και την έχει μετατρέψει εδώ και 9 μήνες σε αποθήκη υλικών.
Κουβέντα για το φιάσκο της Ελεγχόμενης Στάθμευσης, και το γεγονός ότι το γκαράζ της Ευτέρπης, αν φτιαχτεί τελικά, θα καταστρέψει την πλατεία Γαρδέλη, όταν θα έλθει στην πόλη το μετρό.
Για την  απαράδεκτη κατάσταση στην καθαριότητα της πόλης και στις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων σε αυτή, δόθηκαν χιλιοειπωμένες υποσχέσεις ότι θα βελτιωθούν, χωρίς όμως να αποκλειστεί ρητά η ιδιωτικοποίηση τους μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.
Οι ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις), που θα μπορούσαν να είναι βασικό εργαλείο ανάπτυξης της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας, χρησιμοποιήθηκαν για εξυπηρέτηση συμφερόντων, βόλεμα και παχυλούς μισθούς ημετέρων, μεροκάματα πείνας για τους εργαζόμενους σε αυτές, εμπόριο ελπίδας και πελατειακές προεκλογικές σχέσεις.
Το απίστευτο κυκλοφοριακό μπλοκάρισμα και η τεράστια αύξηση των ρύπων λόγω του καυσαερίου γύρω από το Mall, όπως και η ζημιά που προκάλεσε  στην τοπική αγορά, παραγράφηκαν με τη «χορηγία» για την κατασκευή μιας πλατείας και τη δωρεά τεσσάρων κακομεταχειρισμένων λεωφορείων υπό τον όρο να διαφημίζονται σε αυτά οι επιχειρήσεις του «δωρητή». 
Όλο το σύστημα της διαπλοκής στην εξυπηρέτηση της προεκλογικής καμπάνιας του «δικού μας»  Δημάρχου.
Αυτή την πολιτική που φορτώνει όλη την κρίση στους κατοίκους και διαιωνίζει τη διαπλοκή με τα συμφέροντα που έφεραν το Μαρούσι στο σημερινό πολεοδομικό χάλι, αναπαράγει τις πελατειακές σχέσεις και εν τέλει καταρρακώνει το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, η σημερινή Δημοτική Αρχή την ονομάζει δημιουργία, ρεαλισμό, σταθερότητα και ομαλότητα.
Όσους ασκούν κριτική  στο έργο της τους κατηγορεί ότι έχουν κομματικά κίνητρα, ενώ είναι εκείνη που σπεύδει να προλάβει να συνταυτιστεί, προτού ακόμα της ζητηθεί, με κάθε κομματική και μνημονιακή πολιτική, όσο σκληρή και άδικη κι αν είναι για τους δημότες της.
Πράγματι στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές θα συγκρουστούν δύο αντιλήψεις.
Από τη μια η αντίληψη που μας έφερε στο σημερινό χάλι και από την άλλη η αντίληψη που πιστεύει ότι μας αξίζει μια δημοτική αρχή που θα ασχολείται αποκλειστικά με την πόλη και τους κατοίκους της, για το δικό τους καλό και μόνο.
Αυτή την πολιτική που και αυτή τη δημοτική αρχή θα επιλέξουν οι Μαρουσιώτες. 
Μια δημοτική αρχή δική τους, που θα εργαστεί για την ήπια ανάπτυξη της πόλης χωρίς νέες υπερτοπικές χρήσεις,  που μόνο τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα εξυπηρετούν.
Θα επιστρέφει τα χρήματα των δημοτών στην πόλη και όχι στην αποπληρωμή των επαχθών χρεών του παρελθόντος.
Θα εφαρμόσει την ισονομία όλων χωρίς διακρίσεις, σε αντίθεση με τις σήμερα επικρατούσες  πελατειακές σχέσεις και την ευνοιοκρατία για τα δικά μας «παιδιά».
Θα αντιτάξει την ανάδειξη της πόλης σε κέντρο πολιτισμού όλων των βόρειων προαστίων, προβολής της κεραμικής τέχνης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, απέναντι στον «πολιτισμό» των τραπεζοκαθισμάτων , της κακογουστιάς των γλυπτών στην είσοδο της πόλης και του Δημαρχείου και  της  «αισθητικής» των παγοδρόμιων, του Mall και του Golden Hall.
Θα στηρίξει μαχητικά τη ζωή και την αξιοπρέπεια των δημοτών απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας και δεν θα επαναπαυτεί στη φιλανθρωπία των συσσιτίων, με την οποία προσδοκά να αποκοιμίσει συνειδήσεις η σημερινή Δημοτική Αρχή.
Θα βάλει τέλος στην πολιτική του «φαίνεσθαι» και των δημόσιων σχέσεων, που μόνο κόστος για τους δημότες προκαλεί και προσωπικά οφέλη για τους διοικούντες και τους ολίγους εκλεκτούς.
Θα διαχειριστεί το Δήμο υπηρετώντας αγωνιστικά τις αξίες της δημοκρατίας, της συλλογικότητας, της συμμετοχής και της αλληλεγγύης, εκ μέρους, μαζί και προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών μας.
Αυτή είναι η αυτοδιοικητική πολιτική της ελπίδας  που φέρνει στους πολίτες της πόλης μας η
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ
και δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε μετά τη νίκη που θα μας δώσουν οι Μαρουσιώτες  στις επόμενες δημοτικές εκλογές 

         ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου