Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Από το Ιταλικό Μπελ Κάντο στα παλιά Ελληνικά τραγούδια

Το Σάββατο 25 Μαΐου ο πιανίστας Σπύρος Κουτσουβέλης θα εμφανιστεί μαζί με τη σοπράνο  Antonella Orefice στο Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» με ένα πρόγραμμα για φωνή και πιάνο που εκτείνεται από το ιταλικό belcanto μέχρι τα παλιά ελληνικά τραγούδια, με έργα Schubert, Puccini, αλλά και Ριτσιάρδη, Γιαννίδη κ.α...
Ώρα έναρξης: 20.30
είσοδος:  10 ευρώ
κρατήσεις:  210 68 17 042
Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο»:  
Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
ΣΠΥΡΟΣ  ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΗΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Αττικής με τον Άρη Γαρουφαλή. Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Λονδίνο με την Carola Grindea. όπου και επελέγη από την Βασιλικη Ακαδημία χορού του Λονδίνου ως πιανίστας για τις εξετάσεις, σεμινάρια και παραστάσεις που διοργανώνει. Έχει διδάξει στο Δημοτικό Ωδείο Αργους και Καλαμάτας, στο Ωδείο Αττικής, Ωδείο Μουσική Σπουδή κ.α.
Ως πιανίστας παράλληλα με την διδακτική του δραστηριότητα εμφανίζεται με ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε Ελλάδα και  Γερμανία.
Συνεργάζεται με σημαντικούς μουσικούς όπως η διεθνούς φήμης Αμερικανίδα mezzoσοπράνο Barrett Cobb. Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου.
Antonella Orefice:Γεννημένη στη Μπολόνια, η Antonella Orefice  ξεκίνησε πιάνο με τον M. Crema
στο ωδείο της Μπολόνια.  Ενώ σπούδαζε μουσική στο Πανεπιστήμιο Bologna DAMS, παρακολούθησε εντατικά μαθήματα ‘Canto Lirico’ με την Σοπράνο Giovanna Giovannini στο ωδείο της Μπολόνια.Επίσης έχει συμμετάσχει σε εξειδικευμένα σεμινάρια και μαθήματα με τον τενόρο William Matteuzzi. Το πάθος της την καθοδήγησε στο να δημιουργήσει ένα σύνολο με τον βιολονίστα μαέστρο  Fabio Brunelli. Συνεργάστηκε με τις Χορωδίες της Μπολόνια “Euridice” υπό την διεύθυνση του Pier Paolo Scattolin, και με την “Novarcanto” με μαέστρο  την Giovanna Giovannini. Έχει τραγουδήσει σε διάφορα ιταλικά θέατρα òπως το  Θέατρο της Πάρμας , του Reggio Emilia,στο Circolo Lirico και το  Μπαρόκ θέατρο στην Μπολόνια. Έχει συνεργαστεί με τον πιανίστα Andrea Panieri και με την mezzo soprano Sandra Mellace με την οποία ιδρύσανε τον σύλλογο “Cavea de Bardi”.  Το 2010, της απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο στον Ευρωπαϊκό Μουσικό Διαγωνισμό “Citta di Sirolο”. Στην Αθήνα συνεργάζεται με  ντόπιους και διεθνείς μουσικούς όπως τους πιανίστες Νeville Jason Fahy, Μανώλη Παπασηφάκη,  Regina Beletskaia, τον βαρύτονο Γιάννη Σελιτσανιώτη, την τσελίστα Susan Norton ,  τον  συνθέτη Γιώργο Κουβαρά, και έχει κάνει μαθήματα με την Γιολάντα ντι Τάσο. Είναι μέλος του σχήματος  “Musica del Cuore”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου