Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Αναλυτική ενημέρωση στο Συλ. «Άγιος Γεώργιος» & κατοίκους της Αγίας Φιλοθέης

«Τα νέα νομικά δεδομένα δεν αλλάζουν το στόχο που έχουμε θέσει. Τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη γιατί είναι δυνατόν να επιδράσουν στην ισχύ των διοικητικών πράξεων που έχουν εκδοθεί, μεταξύ αυτών και οι αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
 Όμως ο στόχος μας παραμένει ίδιος. Θέλουμε και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, σε νομικό και πολιτικό επίπεδο, ώστε να το πετύχουμε», είπε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ενημερώνοντας τα μέλη του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» Αγίας Φιλοθέης αλλά και κατοίκων της γύρω περιοχής, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας.
Σε συνέχεια της συζήτησης που διεξήχθη προ ημερών στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Γ. Πατούλης, αναφερόμενος στη φημολογία που αναπτύσσεται τελευταία σχετικά με την οικοπεδοποίηση του κοινόχρηστου χώρου που αφορά στο Ο.Τ. 45, ξεκαθάρισε ότι «στόχος της Διοίκησης όμοια με αυτή των κατοίκων είναι να προστατευτεί η έκταση ώστε το συγκεκριμένο ακίνητο να παραμείνει Κοινόχρηστος Χώρος προς όφελος των κατοίκων αλλά και της φυσιογνωμίας της περιοχής της Αγίας Φιλοθέης».
Σε ότι αφορά το ζήτημα των χρήσεων γης, ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε για την προεργασία
 και τα στάδια της διαδικασίας μέχρι την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, απάντησε σε σχετικά ερωτήματα των κατοίκων διευκρινίζοντας πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσει η πράξη εφαρμογής στην περιοχή Δηλαβέρη δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ορθή οικιστική ανάπτυξη, διαχείριση του υπερτοπικού κυκλοφοριακού φόρτου, αλλά και πραγματοποίηση έργων διαμόρφωσης και ανάπλασης που θα αναμορφώσουν την εικόνα της περιοχής.
Για την κατασκευή σχολικού συγκροτήματος στο οικόπεδο της ΚΕΔ στην Αγία Φιλοθέη, ο Δήμαρχος γνωστοποίησε ότι οι διαδικασίες βρίσκονται στο στάδιο της άδειας για τη μελέτη-κατασκευή του σχολείου και την ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α.
Κλείνοντας ο κ. Πατούλης, ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών παραγόντων από την Πολεοδομία και την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση και παροχή όλων των απαραίτητων διευκρινίσεων.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Κόκκαλης, ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» Αγίας Φιλοθέης Πέτρος Κόνιαρης, ο εφημέριος του Ι.Ν. πατέρας Θεοφάνης, καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου