Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Εποικοδομητική συνάντηση Γ. Πατούλη με καταστηματάρχες του ιστορικού - εμπορικού κέντρου

Τα τρέχοντα θέματα που αφορούν στην λειτουργία των καταστημάτων, ενόψει μάλιστα και της θερινής περιόδου, συζήτησε με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντας του ιστορικού - εμπορικού κέντρου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, σε εποικοδομητική συνάντηση που είχε μαζί τους.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε συνεννόηση μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των καταστηματαρχών για την τήρηση των προϋποθέσεων, όσον αφορά στην κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου από τα τραπεζοκαθίσματα, οι οποίες θα διασφαλίζουν αφενός μεν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους και αφετέρου την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών.
Στο ζήτημα της εφαρμογής του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, η Δημοτική Αρχή ενημέρωσε τους παριστάμενους πως η εφαρμογή του νέου κανονισμού λειτουργίας προβλέπει πολύ φθηνό κόμιστρο για τον επισκέπτη, ενώ συζητήθηκε παράλληλα και η χρήση του μέτρου της ανταποδοτικότητας μεταξύ επισκεπτών και καταστηματαρχών, ώστε να προκύπτει ακόμη χαμηλότερο κόμιστρο για τον επισκέπτη.   
Επίσης ο κος Πατούλης διαβεβαίωσε τους καταστηματάρχες ότι όταν ξεκινήσουν τα έργα στην πλατεία Ευτέρπης για την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί θα ληφθούν όλα τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίζουν την προσβασιμότητα των επισκεπτών στα καταστήματα, υπογραμμίζοντας ότι η βιοκλιματική ανάπλαση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη θα αναβαθμίσει το ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης και θα δώσει υπεραξία στις επιχειρήσεις τους.                    
Τέλος στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των  Αντιδημάρχων κ.κ. Σπύρου Σταθούλη, Νικόλαου Πέππα και Βασίλη Κόκκαλη συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεννόηση, ώστε από κοινού να αντιμετωπίζεται κάθε πρόβλημα και να δίνεται η βέλτιστη λύση προς όφελος της πόλης του Αμαρουσίου.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου