Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Μείωση στους δείκτες παραβατικότητας & εγκληματικότητας στο Μαρούσι!

Ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια της πόλης μας, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη. 
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου Φώτης Τσελέπης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Αμαρουσίου Νικόλαος Πέππας, ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μωυσής Καρίπης, καθώς και στελέχη τόσο του Δήμου όσο και της Ασφάλειας Αμαρουσίου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις και στις επιτυχίες που έχει σημειώσει το τελευταίο διάστημα το προσωπικό του τοπικού αστυνομικού Τμήματος Ασφαλείας, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα σήμερα στο Μαρούσι να έχει σημειωθεί μείωση στους δείκτες παραβατικότητας & εγκληματικότητας. 
Σε κάθε περίπτωση, όμως, κανείς δεν εφησυχάζει, αφού όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου προς το αστυνομικό προσωπικό, είναι διαρκής η ανάγκη να εμπεδωθεί στους συμπολίτες μας το αίσθημα ασφάλειας.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, η Δημοτική Αρχή προσπαθεί εδώ και χρόνια να επιτύχει τη μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος στο Κέντρο της πόλης, ενώ είναι διαρκής η συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις για την επίτευξη του κοινού στόχου.
Στο πλαίσιο αυτής της καλής συνεργασίας, αποφασίστηκε να συνδράμει ο Δήμος Αμαρουσίου ακόμη πιο ενεργά στο ζήτημα της περιφρούρησης της πόλης, αν και δεν αποτελεί αρμοδιότητα του η συγκεκριμένη δράση. Ωστόσο, επειδή το ζήτημα της ασφάλειας είναι ψηλά στην ατζέντα των ζητημάτων που απασχολούν τους κατοίκους της πόλης, ο Δήμος θα συνδράμει επικουρικά στο έργο της Αστυνομίας, η οποία εξακολουθεί να είναι η μόνη υπεύθυνη για τα ζητήματα τάξης κι ασφάλειας.
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε σε καθημερινή βάση ότι αυτοκίνητο της Δημοτικής Αστυνομίας θα περιπολεί σε γειτονιές της πόλης από τις 10 ως τις 12 το βράδυ και  σε περίπτωση που διαπιστώνει παραβατικές συμπεριφορές ή περιστατικά, θα ειδοποιεί άμεσα την Αστυνομία προκειμένου αυτή να επεμβαίνει σε γρήγορο χρόνο.
Επίσης, αποφασίστηκε να υπάρξουν κι άλλες κοινές πρωτοβουλίες μεταξύ Δήμου και Αστυνομίας, όπως π.χ. δράσεις για την πάταξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου