Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Να αναλάβει τις θεσμικές της ευθύνες, η παράταξη του κ. Μαγιάκη

         «ΚΟΝΤΡΑ» ΣΤΟ ... ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ; 
Με αφορμή την ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ» Λ. Μαγιάκη, με την οποία επιχειρεί να δικαιολογήσει την απόφαση να απέχουν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Μαΐου 2013, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι:
Πρώτον, ο κ. Μαγιάκης θα πρέπει να αναζητήσει στην παράταξη του και στους λιγοστούς της υποστηρικτές τους αρνητικούς πρωταγωνιστές δράσεων που έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της εικόνας ορισμένων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην ίδια παράταξη με τις πολλές συνιστώσες και στους συμμάχους της εντός Δημοτικού Συμβουλίου, βρίσκονται, επίσης, εκείνοι που επιχειρούν με εκδηλώσεις και δράσεις διαμαρτυρίας να ακυρώσουν κάθε μεγάλο έργο που γίνεται στην πόλη τα τελευταία χρόνια, κόντρα στις επιθυμίες της μεγάλης πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.
Δεύτερον, καλά θα κάνει ο κ. Μαγιάκης, να εγκαταλείψει την προσπάθεια του «να δώσει μαθήματα σωστής συνδικαλιστικής συμπεριφοράς» στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη.
Χρήσιμος στους εργαζόμενους δεν είναι αυτός που στηρίζει κάθε παράλογη συνδικαλιστική κινητοποίηση, αλλά εκείνος που εξασφαλίζει στους εργαζόμενους σταθερή δουλειά και εισόδημα.
Τρίτον, ας εξηγήσει ο κ. Μαγιάκης, στους πολίτες του Αμαρουσίου ποια απεργία και ποιους εργαζόμενους στήριξε με την αποχή του από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Μαΐου; Την απεργία στην οποία συμμετείχαν μόλις 25 από τους 516 εργαζόμενους του Δήμου μας; Πώς μπορείς να πάρεις στα σοβαρά μια δημοτική παράταξη που ο επικεφαλής της παραδέχεται ότι απείχε από το Δημοτικό Συμβούλιο επειδή «έτσι το συνηθίζει» να απέχει όποτε γίνεται Δημοτικό Συμβούλιο σε ημέρα απεργίας; Αυτή είναι συνδικαλιστική λογική του προηγούμενου αιώνα. Και η λογική αυτή είναι που τελικά απαξιώνει τον αγώνα των εργαζομένων.
Καλούμε τον κ. Μαγιάκη, και την παράταξη του να αντιληφθούν ποιος είναι ο ρόλος και οι ευθύνες τους.
Ο ρόλος της Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι κομβικός, αρκεί να μπορούν αυτό να το αντιληφθούν και να μην συμπεριφέρονται σαν ομάδες θυμωμένων καβγατζήδων με την πρώτη αφορμή. Εντός κι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.
 Δεν ζητούμε να συμφωνούν σε όλα μαζί μας, τους ζητούμε να συμβάλλουν θετικά, αξιοποιώντας το θεσμικό ρόλο που έχουν ως αντιπολίτευση, στην προσπάθεια που γίνεται να πάει το Μαρούσι μπροστά. Υιοθετώντας μια υπεύθυνη και συνεπή στάση , που δεν θα πηγαίνει «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου