Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Πρώτιστη προτεραιότητα για το Δήμο, η περιφρούρηση του Δάσους Συγγρού

Την προτεραιότητα που αποτελεί για τη Διοίκηση του Δήμου η προστασία του Δάσους Συγγρού επεσήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στη διάρκεια της επετειακής εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο Σύλλογος «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» στην έπαυλη του Δάσους με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την ίδρυση του περιβαλλοντικού συλλόγου.
Στο χαιρετισμό του προς τους παρευρισκομένους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία να μετονομάσει σε Δάσος την έκταση του Κτήματος Συγγρού σε μια προσπάθεια να περιφρουρηθεί ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στην Αττική, καταθέτοντας, παράλληλα, την υποστήριξη του Δήμου προς τις προσπάθειες συλλόγων και φορέων που αποστολή έχουν την περιφρούρηση του περιβάλλοντος και του πρασίνου στο Μαρούσι αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.
 «Η προστασία του Δάσους Συγγρού αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Πρέπει να διαφυλαχθεί πάση θυσία ο δασικός χαρακτήρας του Δάσους Συγγρού, καθώς αποτελεί έναν από τους τελευταίους σημαντικούς πνεύμονες πρασίνου της Αττικής. Είμαστε ενάντια σε κάθε πιθανό εγχείρημα που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υφιστάμενη κατάσταση».
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου, αναφέρθηκε στη μέριμνα της σημερινής Διοίκησης για την προστασία του Δάσους Συγγρού ευχαριστώντας την που από την πρώτη στιγμή, σε αντίθεση με τις διοικήσεις του παρελθόντος, διαχειρίστηκε το Δάσος Συγγρού από άλλη οπτική αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την προστασία του όπως ήταν η εξαίρεση των πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και για τη γενικότερη συμβολή του στην προσπάθεια για την πυροπροστασία του.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών Γιώργος Μπαλωτής, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Κόκκαλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Δημήτρης Καρλαύτης, και Λευτέρης Μαγιάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου