Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Τεράστια ευθύνη της δημοτικής αρχής για το έγκλημα στο Πεντελικό

Η πολιτική γης των κομμάτων της αστικής διακυβέρνησης καθορίζεται από την αντίληψη της χρήσης γης ως εμπόρευμα, επομένως και η ιδιοκτησία γης υπόκειται στους νόμους της καπιταλιστικής αγοράς. Στο πλαίσιο της πολιτικής για τη λεγόμενη «πράσινη» ανάπτυξη, εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο να κάνει "πράσινες" μπίζνες είτε στα καμένα, είτε στα άκαυτα δάση. Αυτό υλοποιεί το πρόγραμμα "Ηλιος", τα αιολικά, φωτοβολταϊκά πάρκα ακόμη και σε αναδασωτέες εκτάσεις και σε εθνικούς δρυμούς.
Πυλώνας στην υλοποίηση της αντιδασικής πολιτικής αναδεικνύονται οι λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (που έχει αποδειχθεί ότι αποτελούν το "δεξί χέρι" του μεγάλου κεφαλαίου) να διαχειρίζονται τα κονδύλια για το περιβάλλον και τα δάση και να καθορίζουν ακόμη και την περιβαλλοντική στρατηγική!
Στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για το πρόγραμμα "Ηλιος" προωθείται τροπολογία με την οποία παραδίδεται στην εκκλησία της Ελλάδος και στην εταιρεία "Πρόνοια Αρχιεπισκοπής Α.Ε"(!) δημόσια, αναδασωτέα δασική έκταση στην Πεντέλη, 23.500 στρεμμάτων για να τα "αναδασώσει" με φωτοβολταϊκά πάνελ είτε η ίδια μέσω θυγατρικής εταιρείας είτε με ανάθεση του έργου σε υπεργολάβους.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που υλοποιούν τη στρατηγική της ΕΕ, την οποία έχουν συνδιαμορφώσει, και η οποία υποτάσσει τα δάση στην οικονομία της αγοράς, παραδίδοντας τα δασικά οικοσυστήματα στην καταστροφική κερδοφόρα για το κεφάλαιο δράση.
Τεράστια όμως είναι και η ευθύνη της δημοτικής αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Μαρουσιού κ. Πατούλη ( και πρόεδρου του ΣΠΑΠ) που στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 20 Μάρτη ο ίδιος και όλοι της πλειοψηφίας , αρνήθηκαν να καταδικάσουν το έγκλημα που σχεδιάζεται στο Πεντελικό όρος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί σε αγώνα για την προστασία του Πεντελικού από τα σχέδια καταστροφής του, για Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας, στο πλαίσιο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, που θα μπορεί να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα της παραγωγής ενέργειας, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, χωρίς εξαρτήσεις από το εγχώριο και πολυεθνικό κεφάλαιο και τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ ΒΟΥΝΟΥ
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ , ΜΕ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ – ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Το μέλλον των δασικών οικοσυστημάτων, αποδεικνύεται ασύμβατο με την κυβερνητική, αντιλαϊκή, άγρια πολιτική. Η προστασία, η οικολογική ανόρθωση και διαχείρισή τους είναι υπόθεση της αντίστασης και πάλης της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, για ενιαίο δημόσιο φορέα διαχείρισης και προστασίας της δασικής περιουσίας, μετατροπή σε δημόσια περιουσία της ιδιοκτησίας των μεγάλων ιδιωτικών εκτάσεων στα δασικά οικοσυστήματα, κατάργηση όλων των δασοκτόνων νόμων, αναδάσωση όλων των καμένων. Συσπείρωση με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, όπου τα δασικά οικοσυστήματα και η γη θα κοινωνικοποιηθούν, θα γίνουν λαϊκή περιουσία.

                                                    Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
                   Νίκος Μπουντούρογλου, Μαρία Καρλατήρα & Θανάσης Φωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου