Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Μνημόσυνο Πεσόντων κατά την Επανάσταση του 1821

Στο καθιερωμένο μνημόσυνο των Πεσόντων κατά την Επανάσταση του 1821, που διοργανώνεται από το Σύλλογο Αθμονέων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012.
Τον Πανηγυρικό της Ημέρας, που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται η μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν με θάρρος και αυτοθυσία και συνέβαλαν καθοριστικά στην απελευθέρωση της χώρας μας από τον τουρκικό ζυγό, εκφώνησε ο πρωτοετής φοιτητής του Ε.Μ.Π. κ. Μιχάλης Ιωάννου Κοκολογιαννάκης.
Ακολούθως αναγνώστηκαν τα ονόματα όλων των πεσόντων Μαρουσιωτών και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής, που συνοδεύτηκε από την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αμαρουσίου.

Στη συνέχεια προσφέρθηκε ο παραδοσιακός καφές στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο π. Πρωθυπουργός Ιωάννης Γρίβας, ο π. Δήμαρχος Χρήστος Βλάχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Νικόλαος Πέππας και Νικόλας Αλεπούς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γεώργιος Ιατρίδης, Δημήτρης Καμπούκος, Δημήτρης Σμυρνής, Θανάσης Βλαχοπιώτης, Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Κατερίνα Αναστασιάδου, Παναγιώτης Σαγρής, Μαίρη Καρανάσιου.
Επίσης οι πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου Αθμονέων Αριστείδης Αθανασιάδης και Μαρούλα Χατζηδημητράκη- Λύτσικα, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου