Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Οι αποδέκτες της "αόρατης" ΔΩΡΕΑΣ, "απειλούν" ...

Ακόμα  ένα έγκλημα σε βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων - Δημοτών του Αμαρουσίου, αποτελεί η αποδοχή από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, της "δωρεάς" της εταιρίας "Ten Brinke Ελλάς Α.Ε." για το οικόπεδο Παναγόπουλου, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ".

"Για το συγκεκριμένο οικόπεδο, επισημαίνει, έχουν γίνει κινητοποιήσεις των κατοίκων διεκδικώντας τη μετατροπή του σε ελεύθερο χώρο πρασίνου με αποτέλεσμα την απόφαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου του 2008 (επί Δημαρχίας Πατούλη), η οποία περιγράφει με σαφήνεια ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο θα γίνει χώρος πρασίνου με υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων. Η διαπλοκή όμως των οικονομικών συμφερόντων των κατασκευαστικών εταιριών με το πολιτικό προσωπικό των αστικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ) σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, οδήγησε την εξέλιξη των πραγμάτων σε διαφορετική οδό από αυτήν που περιέγραφε η απόφαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου του 2008 για το συγκεκριμένο οικόπεδο.
Το σκανδαλώδες σε όλη τη διαδικασία είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρία που έκανε την πρόταση δωρεάς στο Δήμο Αμαρουσίου (Τen Brinke A. E.) είναι αυτή που κτίζει τα κτήρια της Lidl σε όλο τον κόσμο και δεν έχει καν στην κυριότητά της το συγκεκριμένο οικόπεδο, το οποίο ανήκει στη εταιρία "EKTASIS DEVELOPMENT S. A.", για την οποία λέγεται ότι τελεί υπό πτώχευση.
Τώρα, πώς η Ten Βrinke A. E. χωρίς να έχει την κυριότητα του οικοπέδου ακόμα έφτασε στο σημείο να κάνει προσφορές στο Δήμο Αμαρουσίου για την ανέγερση κτηρίου στο συγκεκριμένο οικόπεδο είναι απορίας άξιο και δικαιολογημένα μας έβαλε σε σκέψεις περί διαπλοκής μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των οικονομικών συμφερόντων των κατασκευαστικών εταιριών, πράγμα το οποίο είπαμε και στη συνεδρίαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου, για να εισπράξουμε την απειλή της Δημοτικής Αρχής ότι αν λέγονται τέτοια πράγματα θα αναγκαστεί να καταφύγει στα δικαστήρια και να μας μηνύσει για δυσφήμιση.


Βέβαια στην Ελλάδα του μνημονίου, του Καλλικράτη και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που ξεπουλιέται όλη η χώρα μαζί με τους κατοίκους - εργαζόμενους, αυτά είναι ψιλά γράμματα.
Απαντάμε στη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου:" Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει να φαίνεται και τίμια" και η συγκεκριμένη πρόταση περί αποδοχής της δωρέας της εταιρίας " Ten Brinke A. E." βρωμάει συναλλαγή και διαπλοκή.
Όσο κι αν θέλει η Δημοτική Αρχή να μας πείσει ότι είναι συμφέρουσα για το Δήμο η πρόταση της συγκεκριμένης εταιρίας, η οποία θα χρησιμοποιήσει λέει και οικολογικά υλικά για την ανέγερση του νέου πολυκαταστήματος στο κέντρο του Αμαρουσίου, δεν μπορεί, γιατί οι ανάγκες των κατοίκων - Δημοτών της πόλης μας για ελεύθερους χώρους είναι ζωτικής σημασίας και θα έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου.
Η συγκεκριμένη προσφορά προς το Δήμο Αμαρουσίου της εταιρίας "Ten Brinke A. E." είναι το δόλωμα για να κατασιγαστούν οι αντιδράσεις των κατοίκων - Δημοτών της πόλης μας από την εγκατάληψη της διεκδίκησης ενός ακόμα χώρου πρασίνου στις αδηφάγες βλέψεις του κατασκευαστικού κεφαλαίου.
Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου επέλεξε να λειτουργεί και να δρα ως εκφραστής των συμφερόντων του κατασκευαστικού κεφαλαίου και όχι να διεκδικεί και να κατακτά χώρους πρασίνου για να βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων της πόλης μας, μιας πόλης που το κατασκευαστικό κεφάλαιο βίασε και κατέστρεψε κατά συρροή με την ανοχή των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών και τις ευλογίες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ποιότητα ζωής των κατοίκων - Δημοτών του Αμαρουσίου.
Εμείς το δηλώσαμε και στη συνεδρίαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου στις 28 - 7 - 2011 ότι η κερδοφόρος καπιταλιστική ανάπτυξη δεν είναι σύμφυτη με την ποιότητα ζωής και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Καλούμε τους εργαζόμενους κατοίκους - Δημότες τους Αμαρουσίου να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, γυρίζοντας την πλάτη σ' αυτούς που υιοθετούν και εφαρμόζουν τέτοιες πολιτικές σε βάρος των δικαιωμάτων μας, διεκδικώντας την απαλλοτρίωση του οικοπέδου Παναγόπουλου από το Δήμο Αμαρουσίου και τη μετατροπή του σε χώρο πρασίνου και μόνο (χωρίς υπόγεια πάρκινγκ), δίνοντας μια ανάσα ζωής στους κατοίκους του κέντρου του Αμαρουσίου.
Εμείς για άλλη μια φορά θα σταθούμε στο πλευρό των κατοίκων - Δημοτών της πόλης μας και θα διεκδικήσουμε με λαϊκές κινητοποιήσεις καλύτερους όρους ζωής με ποιότητα και δικαιώματα, ενάντια στη λογική των Δήμων επιχειρήσεων (την οποία υοθετεί και η Δημοτική Αρχή Πατούλη), που ξεπουλούν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας μετατρέποντάς τα σε κέρδη για τις επιχειρήσεις και το κεφάλαιο.
ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:
ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ.
Δ. Α. Πολυχρονιάδης
Αιρετός &Ανακλητός Εκπρόσωπος της
Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης
ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου