Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Εκτακτη οικονομική επιχορήγηση,ζήτησε από Κουκουλόπουλο ο Πατούλης!

Στην επίμονη και συστηματική προσπάθεια εξορθολογισμού και εξυγίανσης των οικονομικών του Δήμου, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2007 και πολύ πριν ο Καλλικράτης το υπαγορεύσει, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα ζητήματα που είχαν προκύψει από τον άκρατο δανεισμό του Δήμου, την περίοδο 2002 – 2006, παράλληλα με την προσπάθεια και τον προγραμματισμό για την αναδιοργάνωση των Διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης σε συζήτηση που είχε την Τετάρτη 3 Αυγούστου με τον καθ’ ύλη αρμόδιο του Υπουργείο Εσωτερικών, Υφυπουργό κ. Πάρι Κουκουλόπουλο.
Ο κ. Γ. Πατούλης χαρακτήρισε τη συζήτηση για τα οικονομικά θέματα του Δήμου, που έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Μιχάλη Χρηστάκη και του Ειδικού Συμβούλου για οικονομικά θέματα κ. Γιώργου Πουλόπουλου, εποικοδομητική και ουσιαστική.
Ειδική αναφορά έγινε στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, με την οποία δηλώνεται η αποφασιστικότητα του Δήμου να προχωρήσει με δική του πρωτοβουλία σε πρόγραμμα οικονομικής αποκατάστασης, με καθορισμένο και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πατούλης προέβη στην κατάθεση επίσημου αιτήματος προς τον κ. Υφυπουργό για την ενίσχυση του Δήμου Αμαρουσίου με έκτακτη οικονομική επιχορήγηση για την κάλυψη άμεσων αναγκών που προέκυψαν από τον πίνακα οφειλών του Δήμου.
Όσον αφορά το ζήτημα της επιμήκυνσης του δανείου που έχει λάβει ο Δήμος από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων,
ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον κ. Κουκουλόπουλο ότι έχει ήδη τεθεί σχετικό αίτημα προς το φορέα αυτό και επανέφερε το θέμα της καταβολής των παρακρατούμενων οφειλών προς τους ΟΤΑ.
Ο κ. Υφυπουργός ανταποκρινόμενος θετικά στα οικονομικά θέματα που έθιξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου δεσμεύτηκε ότι κατ’ αρχήν θα επικοινωνήσει με τη Διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για την άμεση αποδοχή της πρότασης επιμήκυνσης του δανείου του Δήμου Αμαρουσίου και μάλιστα με ευνοϊκότερους όρους όσον αφορά το επιτόκιο.
Επίσης όπως αναφέρθηκε από τον κ. Κουκουλόπουλο βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση με το Υπουργείο Οικονομικών και τις επόμενες ημέρες επίκειται να αποφασισθεί ο συμψηφισμός των παρακρατούμενων οφειλών του Δημοσίου προς τους Δήμους, με τις οφειλές των ΟΤΑ προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.
Στη συνάντηση ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε επίσης στον κ. Υφυπουργό ότι θα αποστείλει επίσημο αίτημα για τη σύσταση λογαριασμού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την κάλυψη με ευνοϊκούς όρους των υποχρεώσεων, που οι Δήμοι έχουν εντάξει στον πίνακα οφειλών τους προς τρίτους (προμηθευτές, απαλλοτριώσεις κ.α.)
Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα και αξίζει να αναφερθεί και να αναγνωρισθεί στο πρόσωπο του Υφυπουργού κ. Πάρι Κουκουλόπουλου η βαθιά γνώση των θεμάτων της Αυτοδιοίκησης, η λειτουργική προσέγγισή του σε αυτά και η δυνατότητα να δίνει άμεσες και εφαρμόσιμες λύσεις.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:
«Ζητήσαμε τη σημερινή συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Πάρι Κουκουλόπουλο, προκειμένου να έχουμε από τη μία πλευρά μία προσωπική επαφή μαζί του, ώστε να εκθέσουμε συνοπτικά τα ζητήματα τα οποία απασχολούν έντονα την Τοπική Αυτοδιοίκηση και από την άλλη πλευρά να έχουμε μία επί της ουσίας συζήτηση για τα θέματα που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου.
Υπήρξε ένας ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος με τον κ. Υφυπουργό, με τη υποβολή εκ μέρους μας προτάσεων για την επίλυση των οικονομικών θεμάτων. Προσβλέπουμε στην συνέχιση του διαλόγου για την εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου