Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΣΠΑΠ, που είναι οι εθελοντές; ΟΕΟ !!!

Δεκατρείς υδροφόρες δήμων πήραν μέρος στο πότισμα που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Προστασίας Ανάπλασης του Πεντελικού και ο ΣΚΑΪ στην Πεντέλη. "Ποτίσαμε την Πεντέλη, αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού. Και προσθέτει: Ποτίσαμε 43.000 δένδρα, αυτά που φυτέψαμε το χειμώνα. Ποτίστηκαν με 600.000 λίτρα νερού τα 43.000 δέντρα που φυτεύτηκαν το χειμώνα. Η δράση έγινε στην περιοχή γύρω από το νοσοκομείο Παίδων και στα Ιταλικά Οχυρά".
ΣΚΑΪ Περιβάλλον.  Γίνε και εσύ νεροκουβαλητής για το δάσος μας!!!
                                       Οι νεροκουβαλητές του Αλαφούζου
"Ακόμη "μεγαλύτερη" από την προηγούμενη φορά, ήταν η συμμετοχή εθελοντών & εργαζομένων   στο  2ο εθελοντικό πότισμα που πραγματοποιήθηκε χθες στις περιοχές «Νοσοκομείο Παίδων» και «Ιταλικά Οχυρά» στην Πεντέλη, πάλι από τον ΣΠΑΠ σε συνεργασία με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ". Αυτό τονίζει ανακοίνωση του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού, προσθέτοντας με νόημα ότι
"για δεύτερη φορά, η απουσία του Δήμου Πεντέλης ήταν ηχηρή,  αφού  δεν συμμετείχε με καμία υδροφόρα και σε αυτήν την δράση".
 Εντέχνως βέβαια ο νέος ΣΠΑΠ (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ του ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΠΑΤΟΥΛΗ) αποφεύγει να αναφέρει τον αριθμό των συμμετεχόντων(έστω κατά προσέγγιση), ενώ στις 5 φωτογραφίες  που προβάλλει, οι 4 είναι με τον ΠΡΟΕΔΡΟ! ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ!!!
Στην 1η ρίχνει το νερό με τέτοια πίεση που όποιο δεντράκι βρέθηκε στο διάβα του αντί να δροσιστεί αποχαιρέτησε δια παντός τον μάταιο ετούτο κόσμο! Στη 2η κρατάει υποβοηθητικά το λάστιχο μαζί με μία "εθελόντρια" και στις άλλες δύο απολαμβάνει με την "κουστωδία" του, την τεράστια επιτυχία που σημείωσε η δράση  του 2ου Εθελοντικού Ποτίσματος ... ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ !!!
Ηταν δε τόσο "επιτυχής", που όποιος είδε το βραδυνό Δελτιο Ειδήσεων του "ΣΚΑΪ", εάν δεν γέλασε, έμεινε σίγουρα άναυδος, από τις απαντήσεις που έδιναν τα διαπαιδαγωγημένα με απύθμενο θράσος "στρατιωτάκια" του νέου ΣΠΑΠ, στη ρεπόρτερ του Σταθμού, που με ζωγραφισμένη την απορία στο πρόσωπό της, ζητουσε να πληροφορηθεί που βρίσκονται ...οι εθελοντές. Μία πάντως  ήταν η χαρακτηριστικότερη,  που βραδιάτικα με έκανε να ρίξω ένα μπουκάλι νερό στο κεφάλι μου για να συνέλθω: "Εχει έλθει αρκετός κόσμος... απλά έχει σκορπιστεί σε διάφορα σημείατου Πεντελικού Βουνού, είπε μία "πορτοκαλί" κοπέλα και πρόσθεσε: ...οπότε είναι δύσκολο να τον δείτε όλον μαζί(!!!) ,  αλλά είναι αρκετοί εθελοντές που έχουν έλθει ..."

Σε ένα καμμένο βουνό, η κάμερα αδυνατούσε να εντοπίσει εθελοντές !!! Εκτός αν ήταν ΑΟΡΑΤΟΙ !
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του ΣΠΑΠ. στο έργο των συμμετεχόντων συνέδραμε προσωπικά ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μαζί με μέλη του ΔΣ...
"Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, 13 υδροφόρες από τους Δήμους Αμαρουσίου, Πεύκης - Λυκόβρυσης, Διονύσου, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Κηφισιάς, Παλλήνης, Σπάτων – Αρτέμιδας, Ραφήνας – Πικερμίου, και την Περιφέρεια Αττικής, βρίσκονταν στα δύο σημεία του ποτίσματος.
Ηχηρή ήταν η για δεύτερη φορά απουσία του Δήμου Πεντέλης από το πότισμα του Πεντελικού που δεν συμμετείχε με καμία υδροφόρα στην προσπάθεια του Συνδέσμου.
Με την ευκαιρία της δράσης, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γιώργος Πατούλης, ευχαρίστησε όλους όσοι άφησαν τη δροσιά της παραλίας και επέλεξαν να ανέβουν στο βουνό για να ποτίσουν τα δεντράκια κόντρα στην καλοκαιρινή ζέστη.
Οι εθελοντές που χρησιμοποιώντας είτε ιδιωτικά μέσα μεταφοράς είτε το λεωφορείο του Δήμου Αμαρουσίου για να ανέβουν στο βουνό, πεζή ή με τη βοήθεια των οχημάτων της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και του Συνδέσμου, μετέβησαν στα σημεία όπου βρίσκονταν οι υδροφόρες αλλά και στα δύσβατα σημεία και πότισαν με 600.000 λίτρα νερού τα 43.000 δενδρύλλια που φυτεύτηκαν το χειμώνα στις δύο περιοχές.
Τους εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου, του Σ.Π.Α.Π αλλά και της ομάδας εθελοντών «Έλιξ» συνέδραμαν κατά τη διάρκεια του ποτίσματος το προσωπικό των Δήμων μελών και του Συνδέσμου, αλλά και οι νεοπροσληφθέντες πυροφύλακες του Σ.Π.Α.Π.
Μαζί τους στη δράση ο Αντιπρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, τα μέλη του Δ.Σ Βλάσης Σιώμος, Αθανάσιος Μαργέτης, και Παναγιώτης Μπόλλας, οι υπεύθυνοι οργάνωσης και συντονισμού της δράσης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμαρουσίου, και Παντελής Τσιτσιμπάσης, Υπεύθυνος του Γραφείου Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου, ο Υπεύθυνος για την υγειονομική κάλυψη Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης, ο Αντιδήμαρχος Πεύκης - Λυκόβρυσης Γιώργος Λαζάνης, Υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, παλαιότεροι και νεότεροι εργαζόμενοι του Σ.Π.Α.Π, εκπρόσωποι του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ κ.α.
Η Δημοτική Αστυνομία, το Ειδικό Σώμα του Δήμου Αμαρουσίου διευκόλυναν το έργο του ποτίσματος ενώ το δημοτικό ασθενοφόρο βρίσκονταν σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο.
Οι «προστάτες» των νέων δενδρυλλίων του Πεντελικού ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Κυριακή 28 Αυγούστου για το 3ο και τελευταίο πότισμα του καλοκαιριού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου