Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Χρηματοδότηση 1.7 εκ. € στο Δήμο για τους βρεφονηπιακούς

Τη φύλαξη  βρεφών και νηπίων χρηματοδοτεί πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, το οποίο σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΡΙΜΑΛΗ στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", δίνει προσωρινά έστω μία "λύση"στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων, που κινδύνευαν με "λουκέτο" λόγω έλλειψης προσωπικού και κονδυλίων. Ο Δήμος Αμαρουσίου χρηματοδοτήθηκε με 1.702.400 ευρώ!
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι δήμοι κατόρθωσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, αποφεύγοντας τον κίνδυνο να αφήσουν εκτός σταθμών χιλιάδες βρέφη και νήπια.
Επίσης διασώθηκαν και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης που παρέχουν στα παιδιά ενισχυτική διδασκαλία, καθώς και τα ανάλογα κέντρα για παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Ειδικότερα, 60.000 παιδιά σε όλη τη χώρα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν δωρεάν σε σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, καθώς πριν από λίγες ημέρες εντάχθηκαν στη συγχρηματοδοτούμενη δράση του ΕΣΠΑ "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής", συνολικού ύψους 173 εκατ. ευρώ.
Δικαιούχες είναι οι μητέρες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα (εξαιρούνται οι εργαζόμενες του στενού δημόσιου τομέα), οι οποίες είχαν κάνει αίτηση στους παιδικούς σταθμούς για τη φύλαξη των παιδιών τους.
Μέσω ΑΣΕΠ

Οσοι από τους δήμους εντάχθηκαν στο εν λόγω πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν άμεσα προσωπικό με μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ. Για κάθε παιδί που θα φιλοξενούν θα χρηματοδοτούνται με 4.750 ευρώ τον χρόνο. Για τα παιδιά με αναπηρία ο δήμος θα λαμβάνει από το πρόγραμμα 7.000 ευρώ ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου