Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Βανδαλισμοί στις εισόδους του Δάσους Συγγρού !

Για μία ακόμη φορά άγνωστοι βανδάλισαν το Δάσος Συγγρού σπάζοντας τα λουκέτα των εισόδων του και καταστρέφοντας μερικώς την επί της οδού Β. Ηπείρου είσοδο. Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 14 Ιουλίου και οι "Φίλοι του Δάσους Συγγρού" υποπτεύονται ότι επρόκειτο για μια ενέργεια «διαμαρτυρίας» εναντίον του κλεισίματος του Δάσους τις ημέρες υψηλού κινδύνου πυρκαϊάς.
Πέραν των βανδαλισμών, σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, εκτοξεύθηκαν και ανεπίτρεπτες ύβρεις και απειλές εναντίον του προσωπικού του ΙΓΕ, το οποίο υλοποιεί σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Ι.Γ.Ε. βάσει του Αναθεωρημένου Σχεδίου «Ξενοκράτης» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. .

Το μέτρο του προληπτικού κλεισίματος του Δάσους τις ημέρες υψηλού κινδύνου πυρκαϊάς πρωτοεφαρμόσθηκε το 2007 αμέσως μετά τις πυρκαϊές της Πάρνηθας. Είχε τότε χαιρετισθεί από όλους, μεταξύ αυτών και από τους Φίλους του Δάσους Συγγρού και την Εθελοντική Πρωτοβουλία του Τάκη Μηλιού που έχει χρόνια προσφοράς και εμπειρίας στο Δάσος, ως θετικό μέτρο για την προστασία του. Το μέτρο εφαρμόζεται μέχρι σήμερα ανελλιπώς από όλες τις κυβερνήσεις και τις Διοικήσεις του ΙΓΕ με την κατανόηση και συνεργασία της πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών, που αναγνωρίζουν την χρησιμότητά του.
Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού μαζί με την Εθελοντική Πρωτοβουλία του Τάκη Μηλιού

 (του ανθρώπου που περισσότερο απ’ όλους μας έχει εμπράκτως αποδείξει την αγάπη του για το Δάσος) ζητούμε τον σεβασμό των κανόνων απ’ όλους και την συνεργασία με τους φύλακες και το προσωπικό του ΙΓΕ, ώστε το Δάσος να φυλαχθεί και φέτος όσο αποτελεσματικότερα γίνεται. Ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει και καταλαβαίνει. Ας ενημερώσομε και τους υπόλοιπους και ας ελπίσομε ότι θα κυριαρχήσει η συνεργασία και η λογική. Μαζί και λίγη αυτοθυσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου