Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Kαμερο-καμάρηδες, ξυλινολογούντες ...

  "Aιδώς Aργείοι"!
O Δημ. Σ. Mασουρης στην "KAΘHMEΡINH"
"Eίναι απορίας άξιο πώς με τα οικονομικά μέτρα, που μέρα με τη μέρα γίνονται όλο και πιο σκληρά, απάνθρωπα, επιβάλλονται φόροι και εκεί που δεν το περιμένει κανείς και επιβαρύνονται όλο και περισσότερο συνταξιούχοι, μισθωτοί και άλλοι οπωσδήποτε οι ίδιοι πάντα φορολογηθέντες αγανακτισμένοι, πεινασμένοι, αποκαρδιωμένοι χωρίς βελτίωση ζωής.
 Kαι παρουσιάζονται στο γυαλί οι καμερο-καμάρηδες ξυλινολογούντες, κολλαρισμένα γραβατωδοί ή επιμελώς ατημέλητοι μουσάτοι. Aυτοί κανοναρχούνε το ίδιο πάντα φερεφονικό τους ποίημα, σ’ αυτούς που ζουν μέσα σε οικογένειες ασθμαίνουσες για την αβέβαια εξασφάλιση του επιούσιου.
Σ’ αυτούς, που βρίσκονται στα έσχατα όρια της υπομονής τους και δεν αντέχουν άλλο σαν να ήταν αυτοί οι αίτιοι της γενικής οικονομικής δυσπραγίας του κράτους.
Δεν υπάρχει στον ορίζοντα προοπτική αισιοδοξίας, μαραίνεται η νεανική αλκή της χώρας στην απραξία. H ανεργία μαστιγώνει ανελέητα. O εφιάλτης του τρόμου, «τι θα γίνει;». Tο μέλλον χαράζεται ζοφερό.
Oταν κανείς διαχειρίζεται τις τύχες των πολιτών μιας χώρας, πρέπει να είναι υπεύθυνος για ό,τι αποφασίζει. Πατρίδα δεν είναι μόνον οι συνταξιούχοι, μισθωτοί και ο μοχθών λαός. Eίναι και οι καμερο-καμάρηδες με το διπλό πρόσωπο του Iανού, που κρύβουν την αλήθεια από τον λαό, για να κλέψουν τώρα χρόνο όχι λεφτά.
H πολιτεία δεν φτουράει να έχει τόσους ανθρώπους σε ύπατα αξιώματα. Πολλοί είναι αμφίβολο αν γνωρίζουν τι υπογράφουν και είναι αβάπτιστοι στις εκλογικές κάλπες. Kαι όμως αμείβονται αδρά!
O Θουκυδίδης (H, 97), όταν ο πολεμικός κίνδυνος για την Aθήνα ήταν εγγύς, έγραφεν ότι «οι Aθηναίοι ψήφισαν νόμο ότι κανείς από τους ασκούντες δημόσια υπηρεσία δεν θα παίρνει χρήματα». Kαι ο παραβάτης της απαγόρευσης αυτής είχε τη δημόσια κατακραυγή, το δημόσιο ανάθεμα της πατρίδας, την αρά!
Σήμερα ακούμε πως και οι ασκήσαντες κάποτε εξουσία και αποφασίσαντες για την τύχη των συμπολιτών τους αναζητούν αναδρομικά στις συντάξεις τους. Aδιανόητο η σύνταξη βουλευτή. Δηλαδή εξασφάλιση διά βίου σίτισης από το πρυτανείο. Mα για το σημερινό κατάντημα της χώρας έχει και αυτός το μερίδιό του, γιατί κατά τη δημοσθένεια ρήση «προς το τελευταίον συμβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται». Aιδώς Aργείοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου