Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΟΧΙ Πατούλη στην παραχώρηση του Ο.Α.Κ.Α. για το Ραμαζάνι

Κατηγορηματικά αντίθετος στην παραχώρηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.) και του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ) σε μουσουλμανικές οργανώσεις για τη τέλεση της εορτής της λύσης της νηστείας του Ραμαζανίου, είναι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης. Σε επιστολή που απέστειλε  στην Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου και στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, καταγγέλλει αυτού του είδους τις αποφάσεις,  που όπως ισχυρίζεται, λαμβάνονται χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση, που θα έδινε τη δυνατότητα για την ανταλλαγή απόψεων και την ανάπτυξη επιχειρημάτων, σχετικά με την καταλληλότητα του χώρου τέλεσης αυτής της εκδήλωσης και τις τυχόν αρνητικές επιπτώσεις της στους κατοίκους της περιοχής.
« Στο όνομα του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, δεν μπορεί να παραβλέπεται και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των Ελλήνων Πολιτών και των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας του Αμαρουσίου» σημειώνεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της επιστολής.
Παράλληλα, γίνεται αναφορά στην βεβιασμένη απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για την παραχώρηση του Ο.Α.Κ.Α. στη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας.
Μία απόφαση που ελήφθη ερήμην της τοπικής κοινωνίας και χωρίς προγενέστερη ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αμαρουσίου έχει υποβάλει προτάσεις για την ανάδειξη της περιοχής του Ο.Α.Κ.Α. ως κέντρο πολιτισμού και τουριστικού προορισμού, με στόχο την ευρύτερη ανάπτυξη της πόλης του Αμαρουσίου.
«Η απόφαση αυτή -καταλήγει η επιστολή- είναι μάλλον συνέχεια των αποφάσεων της Κυβέρνησης για την ουσιαστική εφαρμογή του Καλλικράτη, για την εγκατάσταση μονάδων του ΟΚΑΝΑ στο ΚΑΤ, παρά την αντίδραση των πολιτών και τον αγώνα τους, για τη συγχώνευση σχολείων, καθώς και για την παρακράτηση 500 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αποφάσεις που καταδεικνύουν μια πολιτική τύπου «αποφασίζουμε για εσάς, χωρίς εσάς». Με άλλα λόγια, στη λήψη των αποφάσεων αυτών δεν περιλαμβάνεται καμία προηγούμενη διαβούλευση, σε αντίθεση με αυτό που πρεσβεύει η σημερινή κυβέρνηση. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η δημιουργία «αγανακτισμένων πολιτών, δημοτών και δημοτικών αρχών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου