Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

"Ξεπληρώνει" υποχρεώσεις προς την κυβέρνηση GAP, η Διοίκηση Πατούλη !

                Aνέλαβε ρόλο εφαρμοστή & εκτελεστή
      της κυβερνητικής πολιτικής ο Δήμος Αμαρουσίου !
 Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα από το βράδυ της 28ης προς 29ης Ιουλίου του 2011, όταν κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες το Δ. Σ. Αμαρουσίου, με τις ψήφους όλων των μελών της πλειοψηφίας, ψήφισε την αποδοχή της πρότασης που εισηγήθηκε η Δημοτική Αρχή Πατούλη σχετικά με το πρόγραμμα "οικονομικής αποκατάστασης" του Δήμου Αμαρουσίου και στις 3 Αυγούστου ο κος Δήμαρχος Αμαρουσίου έγινε δεκτός από τον υφυπουργό Εσωτερικών κο Π. Κουκουλόπουλο για να κανονιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της ουσιαστικής επιλεκτικής χρεοκοπίας στην οποία περιέρχεται ο Δήμος Αμαρουσίου, με τις ευλογίες της κυβέρνησης της χούντας των αγορών και των Δημοτικών παρατάξεων της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας, κατ' εφαρμογή των ρυθμίσεων του Καλλικράτη, του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που πρόσφατα ψηφίστηκαν και εφαρμόζονται από την πλειοψηφία των βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου, παρά τις πρωτοφανείς σε όγκο και ένταση λαϊκές αντιδράσεις.
Η Δημοτική Αρχή Πατούλη φαίνεται ότι ανέλαβε το ρόλο του εφαρμοστή και εκτελεστή της κυβερνητικής πολιτικής στο Δήμο Αμαρουσίου, εισηγούμενη ένα μικρό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα "οικονομικής αποκατάστασης" για τον υπερχρεωμένο Δήμο Αμαρουσίου, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Καλλικράτη και τις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής του Υπ. Εσωτερικών και της κυβέρνησης για τους υπερχρεωμένους Δήμους, πριν πάρει η ίδια η κυβέρνηση την πρωτοβουλία για την υπαγωγή του Δήμου Αμαρουσίου σε καθεστώς επιτήρησης και επιλεκτικής χρεοκοπίας, αποδείχνοντας με τις ενέργειές της αυτές την πλήρη και απόλυτη ταύτισή της με τις πολιτικές που ακολουθούνται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ των εντολοδόχων του ΔΝΤ - ΕΕ - ΕΚΤ, παρά τις ψεύτικες αντικυβερνητικές κορώνες του Δήμαρχου Αμαρουσίου κου Γ. Πατούλη.
      ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ" ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
                    ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ

... το ξαναείδαμε να παίζεται λίγους μήνες πριν με το θέμα των απολυμένων συμβασιούχων του Δήμου Αμαρουσίου, οι οποίοι, παρά τους δήθεν αγώνες και τις κορώνες της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου, απολύθηκαν όλοι και κανείς δεν επανήλθε στην εργασία του, αφού πρώτα κατέθεσαν την ψήφο τους στο κομματικό ταμείο της παράταξης Πατούλη.
 Τώρα λοιπόν, η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου έπρεπε να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την κυβέρνηση (η οποία βοήθησε αρκούντως τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου να παραμείνει στη θέση της) και έτσι μας προέκυψε το πρόγραμμα "οικονομικής αποκατάστασης" του Δήμου Αμαρουσίου, δηλ. μια πλήρης αντιγραφή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος οικονομικής αποκατάστασης και εξυγίανσης των υπερχρεωμένων Δήμων που υποστηρίζει και πρώτη εισηγήθηκε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
 ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Ουσιαστικά το πρόγραμμα "οικονομικής αποκατάστασης" του Δήμου που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία και εφαρμόζεται από τη Δημοτική Αρχή Πατούλη προβλέπει μείωση δαπανών και αύξηση εσόδων, καθώς είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις πολιτικές του Καλλικράτη και των μνημονίων - μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων της κυβέρνησης, οδηγώντας το Δήμο Αμαρουσίου με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη χρεοκοπία, τη διάλυση των υπηρεσιών του και το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίησή του.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:
1. Την πλήρη και αποκλειστική εξυπηρέτηση των τοκοχρεολυσίων των τραπεζικών δανείων σε βάρος της εξυπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών των Δημοτών - εργαζομένων κατοίκων της πόλης μας.
2. Το σταμάτημα των έργων και την ουσιστική αναστολή της εκπόνησης του όποιου προγράμματος τεχνικών έργων με ότι αρνητικές συνέπειες έχει αυτό στις ανύπαρκτες υποδομές της πόλης του Αμαρουσίου.
3. Την επιβολή ανταποδοτικών τελών για την αυτοχρηματοδότηση των ΝΠΔΔ του Δήμου (βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολικές επιτροπές, αθλητικό οργανισμό, ΚΑΠΗ κ.λ.π.) με αποτέλεσμα την αναστολή και το ξεθεμέλιωμα της όποιας δωρεάν κοινωνικής πολιτικής εφάρμοζε ο Δήμος Αμαρουσίου για τους Δημότες του.
4. Την πλήρη ιδιωτικοποίση των υπηρεσιών του Δήμου μέσω προγραμμάτων ΣΔΙΤ και την εμπλοκή ιδιωτών στις υπηρεσίες του Δήμου.
5. Το ξεπούλημα (αξιοποίηση το λένε) της Δημοτικής ακίνητης περιουσίας, αντί πινακίου φακής.
6. Την πλήρη αποψίλωση του Δήμου Αμαρουσίου από τους εργαζόμενους του, οι οποίοι θα συνατξιοδοτούνται και δεν θα αντικαθίστανται (προσλήψεις σε αναλογία 1:5), θα πληρώνονται με όλο και λιγότερα χρήματα ή θα απολύονται, αφού στόχος του προγράμματος είναι το κόστος της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των μη ανταποδοτικών υπηρεσιών, να καλύπτεται από τους ΚΑΠ, αφού αφαιρεθούν από αυτούς τα τοκοχρεολύσια και οι κρατήσεις υπέρ του συνδέσμου των Δήμων με αποτέλεσμα τα επόμενα χρόνια ένα μεγάλο ποσό του κόστους μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Δήμου να μένει ακάλυπτο.
7. Την ουσιαστική παραίτηση του Δήμου Αμαρουσίου από οποιαδήποτε διεκδίκηση απαλλοτρίωσης κοινόχρηστων χώρων με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ποιότητα ζωής των Δημοτών - κατοίκων της πόλης μας.
Όλα τα παραπάνω βέβαια έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν "πρωτογενή πλεονάσματα" για την εξυπηρέτηση του χρέους του Δήμου ρίχνοντας τα βάρη στην πλάτη των Δημοτών - εργαζομένων κατοίκων του Δήμου Αμαρουσίου, χειροτερεύοντας ακόμα περισσότερο το βιοτικό επίπεδό μας και οδηγώντας μας ουσιαστικά στη φτώχεια και την εξαθλίωση σε συνδυασμό με την εφαρμοζόμενη γενικότερα κυβερνητική οικονομική πολιτική.
Κουβέντα βέβαια δε λέει το περιβόητο πρόγραμμα "οικονομικής απακατάστασης" για το χρέος και ποιοι το δημιούργησαν, για τους κεφαλαιούχους και τους μεγαλοκατασκευαστές που κατέστρεψαν το Μαρούσι αποκομίζοντας τεράστια κέρδη και δεν πλήρωσαν ούτε θα πληρώσουν ποτέ ακόμα κι αυτά που τους αναλογούν, για τις τεράστιες σε όγκο δαπάνες δημοσίων σχέσεων και τα πανάκριβα έργα βιτρίνας που δεν είχε ανάγκη η πόλη του Αμαρουσίου. Βλέπεται όλα αυτά ξεχάστηκαν και η Δημοτική Αρχή επιχειρεί τώρα να μας "σώσει" από τον όλεθρο και την οικονομική κατασρτοφή "για το καλό μας", αλλά σε βάρος μας, αφού το μάρμαρο θα το πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι Δημότες και κάτοικοι του Αμαρουσίου.
Εμείς το είπαμε καθαρά και στη συνεδρίαση του Δ. Σ. τοποθετούμενοι απέναντι στο πρόγραμμα "οικονομικής αποκατάστασης" του Δήμου, που ψήφισε και εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, ότι το απορρίπτουμε και το καταψηφίζουμε, καταγγέλλοντας τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου για τον τρόπο και το χρόνο που έφερε το συγκεκριμένο θέμα για συζήτηση και ψήφιση στο Δ. Σ.
Τονίσαμε για άλλη μια φορά ότι με την πολιτική που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου ουσιαστικά αποδέχεται την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και δεν αμφισβητεί τον αντιλαϊκό και αντικοινωνικό χαρακτήρα της.
Η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου και ο Δήμαρχος κος Γ. Πατούλης λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο όμως, αφού την τελευταία κουβέντα τη λέει πάντα ο λαός, αυτός ο λαός που κορόιδεψαν και κοροϊδεύουν τόσα χρόνια και η τωρινή και η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου οι οποίες είναι εξίσου συνυπεύθυνες για την κατάσταση του Δήμου Αμαρουσίου, όπως εξίσου συνυπεύθυνοι για την κατάσταση της χώρας είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ
Για μας μοναδική ΔΙΕΞΟΔΟ αποτελεί η λαϊκή κινητοποίηση και η αμφισβήτηση και ανατροπή των συγκεκριμένων πολιτικών του Καλλικράτη, του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και όσων τις στηρίζουν. Το χρέος δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι - Δημότες κάτοικοι του Αμαρουσίου αλλά το μεγάλο κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκφραστές - εξυπηρετητές και αυτοί πρέπει να το πληρώσουν. Άρνηση πληρωμής του χρέους από τους εργαζόμενους. Κατάργηση τώρα του Καλλικράτη και επιστροφή των κλεμμένων και παρακρατημένων εσόδων των ΟΤΑ από την κενρική κυβέρνηση. Φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και των επιχειρήσεων. Δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές από τους ΟΤΑ και το κράτος για όλους. Δημόσια δωρεάν ΠΑΙΔΕΙΑ και ΥΓΕΙΑ για όλους. Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους.
ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΌ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΟΥΛΗ ΘΑ ΝΑΥΑΓΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΏΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ
Κανένα πρόγραμμα οικονομικής αποκαταστάσης από όλα αυτά που εισηγούνται στις μέρες μας οι κυβερνώντες δεν πρόκειται να επιτύχει (μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κ. λ. π.), γιατί η φιλοσοφία αυτών των προγραμμάτων δεν είναι άλλη από τη βίαια αναδιανομή του πλούτου σε βάρος των οικονομικά αδύνατων και υπέρ του κεφαλαίου, επιχειρώντας να σώσουν το καπιταλιστικό σύστημα της κερδοφορίας του κεφαλαίου από την καταστροφή, στο χείλος της οποίας βρίσκεται. Έτσι θα γίνει και με το πρόγραμμα "οικονομικής αποκατάστασης" του Δήμου Αμαρουσίου που εφαρμόζεται από τη Δημοτική Αρχή Πατούλη, επιχειρώντας να παραγράψει τις ευθύνες των διοικήσεων του Δήμου κατά την τελευταία εικοσαετία και να ρίξει τα βάρη στους Δημότες - εργαζόμενους κατοίκους της πόλης μας. Καλούμε τους εργαζόμενους Δημότες - κατοίκους της πόλης μας να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να απορρίψουν - ανατρέψουν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές που θίγουν τα δικαιώματα και το βιοτικό επίπεδό όλων μας. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.

                                                 Δ. Α. Πολυχρονιάδης    

                               ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου