Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Βιοκλιματική ανάπλαση: Θα γίνει διαβεβαιώνει η Περιφέρεια


Εξηγήσεις για τη ματαίωση της δημοπράτησης αλλά και τη διαβεβαίωση προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου και τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης, ότι το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης του εμπορικού κέντρου Αμαρουσίου θα υλοποιηθεί, παρείχε ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος & Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής Θεόδωρος Καρδοματέας.
Εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, να παραβρεθεί στη συνεδρίαση του συμβουλίου της πόλης μετά την παράσταση την περασμένη εβδομάδα μελών της Διοίκησης, του Δημοτικού Συμβουλίου και κατοίκων της πόλης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής με θέμα την ακύρωση του διαγωνισμού του έργου.
Ο κ. Καρδοματέας, απευθυνόμενος προς τους δημοτικούς συμβούλους, έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις σχετικά με την απόφαση για την ακύρωση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Σημειώνεται ότι η απόφαση ελήφθη σε εσπευσμένη και άνευ ενημέρωσης του Δήμου συνεδρίαση, που είχε ως εύλογο επακόλουθο τη δικαιολογημένη ανησυχία αλλά και έντονη αντίδραση από μέρους του Δήμου για την αποτροπή λήψης της απόφασης.

Ο κ. Καρδοματέας διαβεβαίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και τους παρισταμένους στη συνεδρίαση, κατοίκους και φορείς της πόλης, ότι το έργο θα γίνει με χρονοδιάγραμμα έναρξης των εργασιών μέσα στο 2011 και ότι δεν τίθεται θέμα ακύρωσής του. "Ξεκάθαρα, πρόθεση της Περιφέρειας είναι το έργο να γίνει, γιατί είναι ώριμο και πρωτοποριακό. Έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2011 με δεσμευμένο το συνολικό ποσό χρηματοδότησής του. Θέλουμε να κάνουμε το έργο αλλά πρέπει να διαχειριστούμε τα κονδύλιά μας με τον καλύτερο τρόπο προσπαθώντας να εντάξουμε τη χρηματοδότηση των ώριμων έργων στο Ε.Σ.Π.Α" ανέφερε.
Σε συνέχεια των διαβεβαιώσεων του αρμόδιου υπηρεσιακού παράγοντα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του και προλείανε, παράλληλα, το έδαφος και για άλλες μελέτες του Δήμου που βρίσκονται σε στάδιο ωρίμανσης, για τις οποίες, επίσης, προσδοκά η Περιφέρεια να εγκρίνει την ένταξη και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α.
"Η επίσημη διαβεβαίωση του εκπροσώπου της Περιφέρειας κατ' αρχήν με ικανοποιεί. Ωστόσο, ως Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου οφείλουμε θα τονίσουμε ότι θα είμαστε από κοντά και θα παρακολουθούμε κάθε στάδιο στην πορεία εξέλιξης του έργου, έτοιμοι να αναχαιτίσουμε όποιο τυχόν ολίσθημα διαπιστώσουμε" επεσήμανε ο Γιώργος Πατούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου