Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της "25ης Μαρτίου"

Με λαμπρότητα, και με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, εορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Αμαρουσίου.
Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με τη δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων της πόλης. Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου και άλλων επισήμων, ενώ ακολούθησε ειδική εκδήλωση στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού για τη βράβευση του βετεράνου αγωνιστή του έθνους Γεώργιου Λαμπράκου.
Εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στο μήνυμα της γιορτής της 25ης Μαρτίου ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη εποχή.
 "Σήμερα τιμούμε αυτούς που πήγαν κόντρα στη λογική και σήκωσαν κεφάλι στο δυνάστη, θυσιάζοντας τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας τους, για την εθνική ανεξαρτησία. Ζούμε σε καιρούς που η πατρίδα μας δοκιμάζεται και πάλι, από μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, αλλά και κρίση αξιών, κρίση στην οποία οδηγηθήκαμε τόσο εξαιτίας των δικών μας λανθασμένων επιλογών, τις οποίες οφείλουμε να αναγνωρίσουμε, όσο και της εμμονής των διεθνών δανειστών μας και των εγχώριων εκπροσώπων τους, να προωθήσουν τα συμφέροντα τους. Όλοι αυτοί έχουν σχηματίσει την ιερά συμμαχία των προθύμων και προσπαθούν να μας επιβάλλουν τους όρους μιας νέας μορφής υποτέλειας...
 Τώρα είναι οι δύσκολες στιγμές που η ελληνική κοινωνία καλείται να πραγματοποιήσει μία ιστορική, αλλά συνάμα και αναγκαία υπέρβαση. Για να καταφέρουμε να κάνουμε την υπέρβαση που χρειάζεται, για να αποκτήσει ξανά η πατρίδα μας ελπίδα και προοπτική, σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε αναγκαία η ομοψυχία, η αλληλεγγύη και η ενότητα όλων των δημιουργικών δυνάμεων του έθνους μας. Γνωρίζουμε ότι η προσπάθεια που πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε, δεν είναι εύκολη, θα χρειαστεί να αλλάξουμε αντιλήψεις και να αντιμετωπίσουμε παθογένειες, που μας ταλανίζουν επί δεκαετίες".
Ακολούθησε η παρέλαση των σχολείων, των σωματείων της πόλης, των προσκόπων, των οδηγών και αντιπροσωπείας της εθνικής αντίστασης, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρώπου κ.κ. Κύριλλου, των ιερών πατέρων της Εκκλησίας, βουλευτών, δημοτικών συμβούλων, τοπικών Αρχών αλλά και πλήθους κόσμου.

Βραβείο προσφοράς στον 94χρονο Γεώργιο Λαμπράκο

Μετά την παρέλαση, με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821, ημέρα μνήμης αλλά και τιμής προς τους αγωνιστές του έθνους, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου βράβευσε, σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, τον Μαρουσιώτη αξιωματικό π.ν.ε.α Γεώργιο Γ. Λαμπράκο για την προσφορά του προς τον πατρίδα και το ελληνικό έθνος. Ο Γεώργιος Λαμπράκος υπηρέτησε από το 1930 έως το 1967 στο Πολεμικό Ναυτικό από διάφορα πλοία και έχει τιμηθεί στο παρελθόν με το παράσημο της ανδραγαθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου