Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

To ΥΠΕΧΩΔΕ αρμόδιο για τον ηλεκτροφωτισμό της Σπ. Λούη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΣE ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Με αφορμή ανάρτηση της ιστοσελίδας σας, που αφορά καταγγελία πολίτη για τον ηλεκτροφωτισμό της συμβολής Σ. Λούη και Κύμης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:
Με την υπ’ αρ. Δ17α/06/52/ΦΝ 443/2007 (ΦΕΚ 398/Β’/21-03-2007) απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων ορίζεται ότι η συντήρηση της Λεωφόρου Κύμης (από την οδός Σπ. Λούη μέχρι την οδό Πλαπούτα) ανήκει στην αρμοδιότητα του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Στη συντήρηση περιλαμβάνεται ρητά η αποκατάσταση φθορών και βλαβών του ηλεκτροφωτισμού.....
Επιπλέον, όπως προκύπτει και από την υπ’ αρ. 95/2009 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, η οδός Σπ. Λούη δεν είναι δημοτική οδός και, ως εκ τούτου, ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έχει αρμοδιότητα για τη συντήρησή της ( άρα και για τον ηλεκτροφωτισμό της) , η οποία και στην περίπτωση αυτήν ανήκει στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.
Κατόπιν των ανωτέρω, είναι σαφές ότι η αρμοδιότητα της αποκατάστασης του ηλεκτροφωτισμού στο συγκεκριμένο σημείο πρέπει να αναζητηθεί στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., το οποίο είναι μόνο αρμόδιο για τη συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών ηλεκτροφωτισμού, οδοστρώματος, κλπ. στο συγκεκριμένο οδικό άξονα.
Αυτή είναι η επίσημη θέση του Δήμου Αμαρουσίου κι όχι οι δήθεν τηλεφωνικές απαντήσεις αρμοδίων που επικαλείται ο ανώνυμος πολίτης.
                  ΠΑΤΟΥΛΗΣ & ΓΚΟΤΖΗΣΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ
     ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟΥΣ!!!
                  

Ένας πολίτης εδώ και δύο μήνες προσπαθεί να βρει σε ποιον από τους δύο δήμου ανήκει η διασταύρωση που είναι στην οδός Κύμης & Σπύρου Λούη στη Καλογρέζα….
Ο λόγος είναι πως τα φώτα στο συγκεκριμένο σημείο έχουν καεί εδώ και 8 μήνες και κανείς δεν ενδυαφέρετε να τα φτιάξει…

http://dimotikosafari.blogspot.com/2011/02/blog-post_4813.html



                             ... Για την οδό Eυκαλύπτων


Με αφορμή σχόλιο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας και αφορά τη διαμόρφωση της οδού Ευκαλύπτων, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:
Πράγματι στην οδό Ευκαλύπτων βρίσκονταν σε εξέλιξη έργα, στο πλαίσιο της εφαρμογής των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πολεοδομική ενότητα των Αναβρύτων. Στόχος των έργων αυτών ήταν η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της γειτονιάς, η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και η ασφαλής μετακίνηση πεζών.
Δυστυχώς, όπως συνέβη και σε μια σειρά άλλων παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής στην πόλη, τα έργα σταμάτησαν προσωρινά εξαιτίας καταγγελιών που προήλθαν τόσο από δημοτικό σύμβουλο της Αντιπολίτευσης, όσο και από πολίτη που έχει αναγάγει την κατάθεση προσφυγών και ενστάσεων σε καθημερινή του πρακτική.
Οι καταγγελίες αυτές δημιούργησαν νομικές και πολεοδομικές εμπλοκές στην ομαλή εξέλιξη των εργασιών. Με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες του Δήμου να αναζητούν τρόπους οριστικής διευθέτησης και αντιμετώπισης των εμποδίων, ώστε σύντομα να έργα να επαναξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Άρα, για την προσωρινή διακοπή των εργασιών στην οδό Ευκαλύπτων που πράγματι υπάρχει, δεν είναι υπεύθυνη η σημερινή Διοίκηση του Δήμου, αλλά αυτοί που προκαλούν με τις καταγγελίες τους την καθυστέρηση σε ένα έργο που θα αντιμετωπίσει οριστικά ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της γειτονιάς των Αναβρύτων.
               Γραφείο Τύπου Δήμου Αμαρουσίου
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/e_14.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου