Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Προγράμματα ανακύκλωσης

Μόλις 28 εκατ. ευρώ ξοδεύτηκαν το 2010 σε όλη την Ελλάδα
Συνέχεια της εκστρατείας τους για βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων έδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Όπως τονίζουν, «οι προτάσεις τους για βιώσιμη διαχείριση στην Αττική, βασισμένη στο διαχωρισμό στην πηγή και στην ανακύκλωση-κομποστοποίηση, χωρίς νέους χώρους ταφής και χωρίς άμεση ή έμμεση προσφυγή σε καύση, κερδίζουν διαρκώς σε επικαιρότητα, ενόψει και της κοινωνικής έντασης και της αστυνομικής βίας σε περιοχές όπως η Κερατέα».
Στο πλαίσιο αυτό είχαν συναντήσεις με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.
 Στη συνάντηση με τον κ. Ραζή, διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), στα γραφεία της εταιρίας στο Μαρούσι, η αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων έθεσε το θέμα καθιέρωσης χωριστού κάδου για τη συλλογή και ανακύκλωση του χαρτιού, καθώς και της επέκτασης των προγραμμάτων ανακύκλωσης με ιδιαίτερη έμφαση στους τρεις μεγάλους δήμους. Το 2010 ξοδεύτηκαν για τα προγράμματα ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα μόλις 28 εκατ. ευρώ.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα εντείνουν το επόμενο διάστημα τις πρωτοβουλίες τους για ένα διαφορετικό και βιώσιμο μέλλον στη διαχείριση των απορριμμάτων, στο πλαίσιο της αναλυτικής πρότασης που έχουν καταθέσει από τις 12 Ιανουαρίου. Ήδη έχει συμφωνηθεί ειδική συνάντηση με την υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη, ενώ θα επιδιωχθεί και κοινή συνάντηση με την αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση, την αιρετή Περιφέρεια Αττικής και τους εμπλεκόμενους φορείς.
Στη συνάντηση με την ΠΟΕ ΟΤΑ, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία των Οικολόγων Πράσινων, συμμετείχαν ο πρόεδρος Θ. Μπαλασόπουλος και τα μέλη της Ε.Ε. Θ. Καραγιαννάκης και Σ. Πολυζώης, ενώ τους Οικολόγους Πράσινους εκπροσώπησαν οι Ν. Χρυσόγελος και Τ. Κρομμύδας. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΟΤΑ χαρακτήρισαν πολύ θετικές τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες των Οικολόγων Πράσινων για τα απορρίμματα και ζήτησαν τη συμπαράστασή τους προκειμένου να ανατραπούν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης με κοινή δράση όλων των φορέων πέρα από το συνδικαλιστικό επίπεδο
http://www.sepik.net/nea/?p=17631

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου