Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, στη γεμάτη από φίλους και μέλη της, αίθουσα του Δημαρχείου Αμαρουσίου, η Δημοτική Κίνηση Αμαρουσίου «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», έκοψε τη πρωτοχρονιάτικη πίττα της.
Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομη ομιλία του ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Λευτέρης Μαγιάκης ο οποίος, αφού ευχήθηκε τους προσκαλεσμένους, μεταξύ των άλλων επεσήμανε ότι τα προβλήματα, από την προχειρότητα, με την οποία συντάχθηκε ο νέος νόμος για την αυτοδιοίκηση, ο περίφημος “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ”, είναι ήδη ορατά καθώς:
1. Ο Δήμος είναι ουσιαστικά ακέφαλος, αφού οι δημαιρεσίες ενάμιση μήνα μετά τις εκλογές δεν έχουν ολοκληρωθεί.
2. Οι μη ανανέωση των συμβάσεων που έληξαν, των εργαζομένων στο Δήμο, έχει δημιουργήσει άλυτα προβλήματα σε πολλές από τις υπηρεσίες που προσέφερε μέχρι σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση και πως
3. Με δεδομένη την κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου και την επικείμενη οικονομική επιτήρηση που θα επιβληθεί, η πρόθεση να οδηγηθούν σε ιδιωτικοποίηση τομείς της δραστηριότητας του, είναι εμφανής.
Κλείνοντας τόνισε πως πέρα από την προσπάθεια που θα καταβάλουν οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», απαιτείται η εγρήγορση και αγωνιστικότητα όλων των δημοτών για αποτραπούν δυσάρεστες εξελίξεις.
Ακολούθησε ενημέρωση για την «Εθελοντική πρωτοβουλία για το Δάσος Συγγρού» από τον επικεφαλής της, Τάκη Μηλιό.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η εκ βαθέων τοποθέτηση της γνωστής δημοσιογράφου της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ κυρίας Χαριτίνης Ρασιά, η οποία κάλεσε τη Δημοτική Κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», αλλά και όλους τους πολίτες να αγωνιστούν κατά της απάνθρωπης, αντικοινωνικής και προδοτικής για τη χώρα κυβερνητικής πολιτικής.
Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση και προβολή του ντοκιμαντέρ «Καντίρ, ένας Αφγανός Οδυσσέας» από τη σκηνοθέτιδα κυρία Αννέτα Παπαθανασίου. Το ντοκιμαντέρ, που έχει βραβευθεί ως καλύτερο Ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Roma Fiction TV Festival 2008, φαινομενικά πραγματεύεται την ιστορία του Καντίρ, ενός Αφγανού πρόσφυγα που βρήκε καταφύγιο στην Ελλάδα, και το ταξίδι της επιστροφής στη χώρα που άφησε. Κάτω από την επιφάνεια όμως, το ντοκιμαντέρ της Αννέτας Παπαθανασίου παρουσιάζει τη γυμνή αλήθεια της μετανάστευσης.
Μεταξύ των άλλων την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι των τοπικών εξωραϊστικών συλλόγων κυρίες Δημ. Κρεκούκια, Πόπη Οικονομίδου και Λένα Προεστάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου