Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ:Ανοιχτή επιστολή

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
                                      ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ
Λίγες ημέρες απομένουν ακόμα μέχρι τις εκλογές της 7ης Νοέμβρη.
Το σκηνικό στο Μαρούσι έχει πια διαμορφωθεί.
Οι παρατάξεις Πατούλη και Γιαννακάκου δίνουν περισσότερο βάρος στο να εντυπωσιάσουν τους δημότες με «μεταγραφές», παρά με την ουσιαστική αντιπαράθεση για τα προβλήματα της πόλης.
Μια τακτική παλαιοκομματικού χαρακτήρα όπου τα πλέον ετερόκλιτα πολιτικά στοιχεία συσπειρώνονται με στόχο την πολιτική τους επιβίωση, τη νομή της εξουσίας, ή τη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής στο Δήμο.
Πρακτικές που έχουν βαρεθεί πλέον οι πολίτες, αφού είναι βέβαιοι, ύστερα από τόσα χρόνια, πως όποιοι και να βρεθούν στη Βασιλίσσης Σοφίας, θα διαχειριστούν το Δήμο παραταξιακά, πελατειακά και με ιδιοτέλεια.
Οι άλλοι, οι «ηττημένοι» μετά από λίγο καιρό θα «ανεξαρτητοποιηθούν», δηλαδή θα αυτοδιαλυθούν. Θα αφήσουν το νικητή να αλωνίζει, χωρίς καμιά ουσιαστική αντιπολίτευση. Όπως δήλωσε μάλιστα, πρώην στέλεχος της παράταξης Γιαννακάκου, που «μεταγράφηκε» πρόσφατα στην παράταξη Πατούλη «εγώ μπορώ να προσφέρω περισσότερα ως μέλος της διοίκησης παρά ως μέλος της αντιπολίτευσης» και όλοι καταλάβαμε τι ακριβώς εννοεί.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» έχοντας πίσω της οκτώ (8) χρόνια συνεχούς, συνεπούς και ανιδιοτελούς δράσης στην πόλη, προτείνει στους Μαρουσιώτες τον άλλο δρόμο.
Αυτόν που καταξιώνει την πολιτική σαν συνεχή προσπάθεια και αγώνα, υπέρτατη προσφορά στην κοινωνία. Που ανοίγει δρόμο στο μέλλον και δεν ευτελίζεται στην προσωπική προβολή, το βόλεμα, τη διαπλοκή, την τακτοποίηση των δικών μας, την κατασπατάληση του δημοσίου πλούτου, την υποταγή στα κομματικά και οικονομικά συμφέροντα.
Εγγύηση γι’ αυτό αποτελεί το προσωπικό παράδειγμα και η στάση ζωής των υποψηφίων του ψηφοδελτίου, αλλά και όλων των άλλων υποστηρικτών του. Έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα απέναντι στους άλλους και δε σκοπεύουμε να το εξαργυρώσουμε με αξιώματα και διακρίσεις.
Συνομολογήσαμε να αποφασίζουμε και να δουλεύουμε ενωμένοι, συλλογικά, αμεσοδημοκρατικά, με βάση τη διακήρυξη και τους βασικούς πολιτικούς μας άξονες.
Από τη θητεία μας στο δημοτικό συμβούλιο, δεν πρόκειται να βάλουμε στην τσέπη μας ούτε ένα ευρώ.
Είμαστε η εναλλακτική λύση που αναζητούν οι πολίτες ύστερα από την απογοήτευση που έχουν εισπράξει τόσα χρόνια, από τις κατεστημένες πρακτικές και νοοτροπίες των «μεγάλων» παρατάξεων.
Φίλες και φίλοι
Τα χρόνια που θα έλθουν θα είναι δυσκολότερα. Οι πολιτικές της κυβέρνησης όπως υπαγορεύονται από το Μνημόνιο και τον Καλλικράτη δεν αφήνουν περιθώρια.
Ο δήμος είναι υπερχρεωμένος και θα μπει σε «επιτήρηση». Επιτήρηση σημαίνει απολύσεις, πρόσθετοι φόροι, λιγότερες παροχές στους δημότες, λιγότερα έργα υποδομής, παράδοση του Δήμου στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Η Βασιλίσσης Σοφίας ή θα αντισταθεί ή θα περιθωριοποιηθεί και θα γίνει «εντολοδόχος» των επιτηρητών.
Οι δημότες θα κληθούν να πληρώσουν τα θαλασσοδάνεια του Τζανίκου και τη κακοδιαχείριση του Πατούλη που για να μη στεναχωρήσει το κόμμα του, όταν ήταν κυβέρνηση, αλλά να για να προωθήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες, καταχρέωσε το Δήμο.
Η πολιτική διέξοδος που εμείς προτείνουμε στο πρόγραμμά μας έχει πέντε κύριους άξονες :
1. Καμιά περικοπή στις κοινωνικές παροχές του Δήμου. Καμιά απόλυση εργαζόμενου, αλλά πλήρης αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου. Ικανοποίηση των τρεχουσών καθημερινών αναγκών , υποδομές στις γειτονιές και προστασία του περιβάλλοντος. Διαφάνεια και Θεσμοθετημένη συμμετοχή των πολιτών και των φορέων τους στη λήψη των αποφάσεων.
2. Διαγραφή μέρους του χρέους και συμψηφισμός του με τα χρωστούμενα από το κράτος στην Τ.Α., ρύθμιση των υπολοίπων χρεών και δανείων. Κανένας νέος φόρος στους δημότες. Τέλη όχλησης και περιβαλλοντικής επιβάρυνσης στα υπερτοπικά εμπορικά κέντρα. Στήριξη των μικρομεσαίων εμπόρων.
3. Ανακήρυξη της πόλης ως πολεοδομικά κορεσμένης για υπερτοπικές χρήσεις. Ένταξη των εκτός σχεδίου περιοχών μόνο ως αμιγούς κατοικίας. Έργα υποδομής και κοινωνικές δομές. Τέρμα στις καταναλωτικές δαπάνες και τις δημόσιες σχέσεις. Ανάπτυξη νέων μορφών κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
4. Αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού κύρια ως προβλήματος κυκλοφορίας των πεζών. Πεζοδρόμια και ελεύθερη πρόσβαση παντού και για όλους. Υπόγειοι χώροι στάθμευσης, περιφερειακά του κέντρου. Ελεγχόμενη στάθμευση με προτεραιότητα στο υπερτοπικό κέντρο.
5. Μαρούσι κέντρο τέχνης και πολιτισμού των Βορείων προαστίων.
Φέρνουμε στην τοπική κοινωνία ένα μήνυμα αντίστασης, ελπίδας και προοπτικής.
Σπάμε την ενοχή που προσπαθούν να μας περάσουν ότι τάχα φταίμε εμείς για την κρίση.
Ξεπερνάμε την απογοήτευση και την συλλογική κατάθλιψη.
Πηγαίνουμε με αισιοδοξία στις κάλπες.
Κάνουμε την ψήφο μας δύναμη.
Δεν απέχουμε και κυρίως ενδιαφερόμαστε και συμμετέχουμε και μετά τις εκλογές.
Υπάρχει λύση βιώσιμη, αποτελεσματική και εναλλακτική.
                    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ
                               ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
           ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου