Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

12 μέτρα στήριξης για πολίτες που πλήττονται απ΄την κρίση, προτείνει Δημοτική Κιν. Αμαρουσίου η δ.κ. "Κόντρα στον Καιρό"

Η Δημοτική Κιν. Αμαρουσίου "Κόντρα στον Καιρό" προτείνει: 12 μέτρα στήριξης για πολίτες που πλήττονται απ΄την κρίση
Δώδεκα μέτρα στήριξης για τους κατοίκους του Δήμου Αμαρουσίου, που πλήττονται άμεσα απ' την κρίση, προτείνει η Δημοτική Κίνηση "Κόντρα στον Καιρό". Τα μέλη της Κίνησης προτείνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων αρωγής των δημοτών που θα αντιμετωπίσουν άμεσο οικονομικό πρόβλημα με τα νέα μέτρα.
Ειδικότερα, οι προτάσεις της Κίνησης περιλαμβάνουν: 1.Απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη
2. α. Κατάργηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και των συνδρομών στα προγράμματα των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, β. Διευκόλυνση των εργαζόμενων και ανέργων γυναικών με ανάπτυξη προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης τις απογευματινές ώρες, γ. Επιδότηση διδάκτρων για φροντιστήρια προετοιμασίας για εξετάσεις και ξένη γλώσσα για όσους δηλώνουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 30.000 ευρώ, τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες ανεξαρτήτου εισοδήματος και τα άτομα με αναπηρίες ανεξαρτήτου εισοδήματος.
3. Στελέχωση γραφείου ανέργων. Σύνδεση με τοπικές επιχειρήσεις και τον ΟΑΕΔ. Διευκόλυνση ανέργων για ανεύρεση εργασίας, ένταξη τους σε επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.
4.Καμιά απόλυση εργαζόμενου από το δήμο μετά τη ψήφιση του «Καλλικράτη».
5. Διευκόλυνση των ανέργων που χάνουν το δικαίωμα περίθαλψης για πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας του ΙΚΑ και του ΕΣΥ.
6. Ενίσχυση δημιουργίας ανταλλακτικών μορφών οικονομίας (ανοιχτά παζάρια) και δημιουργία κοινωνικής επιχειρηματικότητας με στόχο τη διευκόλυνση των ανέργων και των απόρων. Διεύρυνση των υπαρχόντων δραστηριοτήτων και δημιουργία νέων (κοινωνικού παντοπωλείου, κοινωνικού φαρμακείου, συσσίτια για απόρους κ.ά.)
7.Ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης με απασχόληση δημοτικών υπαλλήλων που απασχολούνται σε «πολυτελείς» υπηρεσίες (π.χ. πολυπληθές γραφείο δημάρχου, γραφείο επικοινωνίας κ.ά.) για παροχή κοινωνικών υπηρεσιών προς ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
8. Αναστολή πληρωμής των χρεών προς τον δήμο -χωρίς προσαυξήσεις- των ανέργων και των απόρων συμπολιτών μας που δηλώνουν σχετική αδυναμία.
9.Μείωση στο μισό του εισιτηρίου του Δημοτικού Κινηματογράφου «Μίμης Φωτόπουλος».
10. Ακύρωση της απόφασης για επιβολή εισιτηρίου στη Δημοτική Συγκοινωνία στους μη δημότες
11. Έκδοση «Κάρτας Κοινωνικής Συμπαράστασης» με δικαιούχους τους: συνταξιούχους του ΟΓΑ, Δικαιούχους του ΕΚΑΣ, Απόρους της Πρόνοιας, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και ΑΜΕΑ. Με την «Κάρτα Κοινωνικής Συμπαράστασης» θα παρέχονται προνομιακές τιμές και εκπτώσεις στους κατόχους της σε συνεργασία με την τοπική αγορά.
12. Στήριξη της τοπικής αγοράς με μέτρα και πρωτοβουλίες όπως την πλήρη απαλλαγή από δημοτικά τέλη για τρία χρόνια για τις νέες επιχειρήσεις που θα έχουν ως έδρα το Μαρούσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου